Una recepta força bàsica que permet degustar la carn d'aquests salmònids. La truita és el peix blau que menys greix té de tots (només un 3% de greix) i conté Omega 3, molt saludable com ja sabeu. A la nostra cuina, la truita fresca es menja de moltes maneres: feta a la planxa, a l'espatlla, a l'agredolç, amb panses i pinyons, a la llosa amb bacon, amb salsa d'ametlles, al forn... i fins i tot en escabeig. A mi, sincerament, no és un peix que em faci gaire el pes, però reconec que ben preparat....es pot convertir en un plat més que recomanable. La truita amb all i julivert, està molt bona i saborosa.

Ingredients

4 truites de riu sense espina  

3 alls  

julivert

oli d'oliva  

sal

Preparació
1.

Clar, començarem per anar al riu a pescar-les (jeje). Haurem de localitzar un bon riu... d'aigua fresca i clara.

2.

Necessitarem un "cap de turc"... que li direm "cuc". Al cap i la fi... jo penso que és el que pitjor ho passa, pobre animal. Això si, també he de dir que molts d'aquests cucs semblen tenir més vida que algunes persones que conec, juas juas!

3.
4.

... i una mica de sort... clar...

5.

Però de cop i volta... apareix un convidat sorpresa amb el que no comptàvem.. un visó americà! Els visons americans aprofiten qualsevol oportunitat per emportar-se les truites ja pescades! Aquest animal (introduït per accident) és tota una plaga actualment (declarat espècie non-grata per la fauna espanyola) que està fent estralls degut a la seva agresivitat amb la fauna autòctona, i estan desapareixent espècies com el cranc de riu, les truites i els propis visons europeus.

6.

Tot i ser una "mala bèstia", que dirien alguns, no ens vam poder estar de donar-li unes "tripes" de truita. Ja veieu que tenen total confiança amb els humans.

  

7.

Tornem a casa amb les quatre truites capturades avui.  Primer de tot tallarem el cap...

8.

... i traurem els budells.

9.

A continuació traurem els filets de la truita....

10.

... procurant extreure'n totes les espines, que emprenyen molt al menjar.

11.

Ja tenim els filets nets d'espines. Els rentem... i els salem una mica.

12.

Mentre escalfem una planxa... farem una picadeta d'all i julivert.

13.

Fem les truites a la planxa... ben calenta.

14.

Per una banda....

15.

... i per l'altre, fins que tingui un color dauradet... i ja les tenim.

16.

Bon Profit!