Jo trobo que no, però sé que Barcelona es pot fer pesada a l’agost. La xafogor enganxifosa, l’asfalt roent, els guiris torrant-se a la platja, molt de bar i de restaurant tancat per vacances… Ho puc arribar a entendre. Ara bé: aquesta ciutat té recursos fins i tot per a quan ja no queda ni una ànima a l’Eixample i els termòmetres estan a punt de rebentar. I un bon exemple n’és el restaurant Beso Beach Pedralbes, al Gran Melià Torre Melina.

M’hi van convidar a passar el dia i vaig pensar: això és un bon pla d’estiu per qualsevol que estigui a Barcelona durant els mesos més calorosos. Perquè si alguna cosa necessita qualsevol que camini una estona per la nostra estimada ciutat és una bona remullada. I al restaurant Beso Beach, si reserves per dinar, t'endús una entrada a la piscina.
Els dos plats triats, de ració abundant, fan una obertura fresca en aquest dia en què el sol apreta de valent

El dia de la meva visita m’espera a la terrassa un menú que comença per pa, allioli i olives i segueix amb uns entrants, dels quals escollim la burrata amb tomàquets confitats, festucs, mousse d’alfàbrega i ruca i el carpaccio de wagyu amb parmesà, ruca i trufa, però també hi havia carxofes a la brasa amb pinyons, payoyo i trufa o croquetes de pernil ibèric. Els dos plats triats, de ració abundant, fan una obertura fresca en aquest dia en què el sol apreta de valent.
A Beso ho tenen molt clar, i per això preparen uns Bloody Mary salobres i gustosos per anar refrescant el paladar, avançant el moment en què tot el cos es llançarà a l’aigua per trobar el refrigeri integral

Com a principal, l’arròs de carrabiners ens sembla ideal per aquesta jornada de sol i piscina. Alguna cosa tenen els arrossos mariners que conviden a submergir-se en piscines i mars. O és ben bé a l’inrevés, que les masses d’aigua criden al plat d’aquest cereal que s’ha begut un caldo marí? En aquesta Barcelona roent, som com dos grans d’arròs, esperant el líquid que ens millorarà el dia. A Beso ho tenen molt clar, i per això preparen uns Bloody Mary salobres i gustos per anar refrescant el paladar, avançant el moment en què tot el cos es llançarà a l’aigua per trobar el refrigeri integral.
Per postres, abans de l’anhelada piscina, una pavlova desconstruïda i uns bombons de gelat són el preludi perfecte abans de nedar

Per postres, abans de l’anhelada piscina, una pavlova desconstruïda i uns bombons de gelat són el preludi perfecte abans de nedar, de bussejar i xipollejar, de la mullena, de l’amarada i del banyer.