Espectacular i molt recomanable! Un plat mariner dels que recordaràs amb desig. Una recepta bàsica, amb pocs ingredients, però amb un resultat que et captivarà. No podràs més que salivar. Som-hi!

Ingredients

1 rap sencer tallat a trossos

4 patates a rodanxes grosses

1 cabeza d'alls

1 ceba partida

2 cullerades grans de pebre vermell dolç

un raig de vinagre

oli d'oliva verge extra

julivert fresc

2 bitxos picants (opcional)

sal

Variants:

- Pots afegir una mica de pebre vermell picant

- S'hi poden afegir unes cloïsses 

Preparació
1.
IMG 5404

Prepareu tots els ingredients.

2.
IMG 5436

Netegeu i assequeu bé el rap.

3.
IMG 5414

Trinxeu cinc grans d'all amb julivert fresc.

4.
IMG 5426

En un morter, aixafeu bé aquesta barreja amb una mica de sal i afegiu-hi mig got oli d'oliva. 

5.
IMG 5450

Adobeu el peix amb aquesta barreja i deixeu-ho reposar entre una i dues hores.

6.
IMG 5455

Peleu i talleu les patates a rodanxes gruixudes. Peleu la ceba i talleu-la en dos trossos.

7.
IMG 5463

Amb unes gotes d'oli, poseu a daurar les patates amb la ceba en una olla. Deixeu que agafi una mica de color.

8.
IMG 5469

Seguidament, cobriu-ho tot amb aigua.

9.
IMG 5473

Una mica de sal.

10.
IMG 5475

Deixeu-ho bullir fins que la patata estigui pràcticament cuita (uns 20-25 minuts).

11.
IMG 5480

Llavors, retireu la ceba. No s'acostuma a posar al plat ja que només la volem per aromatitzar, però la podeu deixar també.

12.
IMG 5486

Ara, afegiu-hi el peix en adob.

13.
IMG 5489

Deixeu-lo fer 5 minuts més.

14.
IMG 5494

Rectifiqueu de sal i ja podeu colar-ho tot.

15.
IMG 5504

Poseu-ho en una safata gran.

16.
IMG 5510

Ara, en una paella amb mig got d'oli d'oliva, daureu entre 6 i 8 grans d'all laminats. Si voleu, hi poseu afegir una mica de bitxo picant.

17.
IMG 5516

Quan l'all tingui coloret, aboqueu-hi el pebre vermell i ho remeneu. I ja podeu apagar el foc, és qüestió de segons que es cremi el pebre.

18.
IMG 5520

Seguidament, aboqueu un bon raig de vinagre (1/3 got), però amb molt de compte. PERILL DE CREMADES!!!!

19.
IMG 5524

La reacció del vinagre amb l'oli calent pot provocar cremades greus. A més la reacció química (que dura poc) genera vapors que cal no respirar. Ho remeneu una mica.

20.
IMG 5529

En pocs segons acabarà la reacció. 

21.
IMG 5530

I ja podeu repartir aquesta allada per sobre del peix i les patates.

22.
IMG 5535

Per acabar, unes escates de sal per sobre.

23.
IMG 5542

Julivert per decorar i cap a taula!

24.
IMG 5552

Ben calent, és una meravella de plat.

25.
IMG 5563

Bon profit!