Busques aperitius fàcils per sorprendre tothom sense complicar-te la vida? Tant si tens un sopar amb amics com si organitzes un vermut amb la família, aquí trobaràs idees per quedar bé sense passar hores a la cuina. Receptes barates, elegants, fredes, ràpides o més espectaculars: una selecció que cobreix tots els gustos i situacions.
Aperitius barats per molta gent
Quan el que vols és omplir la taula sense buidar la butxaca, aquests aperitius són ideals. Econòmics però saborosos, perfectes per compartir.
- Croquetes de bacallà
- Entrepà mallorquí
- Empanada de tonyina
- Aperitiu de pa de cervesa i salsitxa
- Seitons fregits
Aperitius fàcils i elegants
Si vols donar un toc de sofisticació sense que la recepta sigui complicada, aquestes opcions són perfectes. Combinen presentació i bon gust.
- Canelons de salmó, brie, codonyat i cibulet amb oli de vainilla
- Pasta de full amb pernil, pesto i formatge de cabra sobre salsa aurora
- Vol-au-vent de bolets
- Torrades de rovelló i pernil ibèric
- Croque Monsieur
Aperitius fàcils sense cuinar gaire
Per als dies en què vols preparar-ho tot en un moment i sense gaire esforç, aquestes receptes et salvaran la festa.
- Hummus
- Seitons en vinagre
- Canelons freds de salmó fumat amb gamba salada, formatge i anxoves
- Granjero
- Musclos en escabetx
Aperitius espectaculars
Aquí trobaràs els que impressionen, aquells que es converteixen en el centre de la taula i deixen tothom amb ganes de repetir.
- Aperitiu de crostes amb amanida de llagostins
- La bomba de la Barceloneta | Vídeo pas a pas
- Empanada de pop
- Aperitius de carn
- Puré de calçots amb romesco
Com organitzar un aperitiu per molta gent
La clau és la planificació. Pensa en varietat (freds, calents, amb carn, peix i vegetals) i calcula sempre una mica més del compte: uns 6-8 mossets per persona si és un aperitiu llarg. Tingues en compte també la logística: prepara safates grans, utilitza gots petits per cremes o hummus i col·loca els plats de manera estratègica perquè la gent no s’acumuli en un sol racó. Un bon truc és posar algunes opcions fredes o que es puguin servir a temperatura ambient, així no t’has d’amoïnar per escalfar-ho tot alhora.
Trucs pe fer aperitius molt fàcils
Vols simplificar encara més? Aposta per receptes que puguis avançar el dia abans: empanades, canelons freds, hummus o musclos en escabetx. Utilitza massa de full ja preparada, compra crostes o vol-au-vent i només preocupa’t de farcir-los. I sobretot, no vulguis fer-ho tot sol: si tens convidats de confiança, reparteix alguna recepta perquè cadascú porti un plat. L’aperitiu serà més variat i tu gaudiràs molt més de la trobada.
Begudes que acompanyen bé els aperitius
Un bon aperitiu demana una copa al costat. Els vermuts clàssics són un encert assegurat, però també hi pots afegir caves i vins blancs frescos per donar varietat. Per als qui prefereixen cervesa, les artesanes lleugeres o amb tocs cítrics funcionen de meravella. I si busques alternatives sense alcohol, prepara una kombutxa ben freda o un mocktail amb fruita fresca i menta: refrescants i sorprenents.
Idees de presentació i decoració
Un mateix plat pot guanyar molt si el presentes amb estil. Les safates de pissarra o de fusta donen un toc elegant i rústic, mentre que els gotets petits i broquetes de fusta són ideals per racions individuals i fàcils d’agafar. Afegeix herbes fresques (com julivert, menta o alfàbrega) per donar color i aroma. I recorda la norma bàsica: menys és més. Una taula ben col·locada i amb colors variats ja genera un gran efecte sense complicacions.