El salmó fumat és un gran recurs que tenim els que ens agrada la cuina. Hi ha infinitat de formes de preparar-lo, com infinitat de receptes que incorporen aquest extraordinari producte. Avui, veurem com fer uns senzills canelons de salmó que combinarem amb formatge brie i codonyat, buscant una barreja dolç-salat molt interessant. El cibulet aportarà el toc cruixent i potent de sabor i l'oli de vainilla, els matisos en boca. Com a resultat, un plat excel·lent que molts repetireu sovint. Tsch! Quedareu molt bé amb els vostres convidats. Feu-los i en parlem!

Ingredients

3 talls de salmó fumat per persona

codonyat

formatge brie

oli suau de vainilla

tomàquet tipus "Raf"

cibulet

anet en pols

brots de llentia

sal

Variants:

Podeu substituir l'oli suau de vainilla per un bon oli d'oliva verge extra

Preparació
1.
canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas2

En aquest cas, us recomano utilitzar salmó fumat de bona qualitat.

3.
canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas3

Tant el codonyat com el formatge brie els podeu comprar en porcions.

4.
canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas4

Decorarem els canelons amb uns brots de llenties que podeu preparar a casa molt fàcilment.

5.
canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas5

L'oli suau de vainilla, això sí, és convenient tenir-lo preparat amb anterioritat.

6.
canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas6

Agafem un tros de salmó i l'untem amb una mica d'oli de vainilla.

7.
canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas7

Hi posem un tros de formatge brie...

8.
canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas8

i un tros de les mateixes dimensions de codonyat a sobre.

9.
canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas9

Una fulla de cibulet...

10.
canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas10

i enrotllem el conjunt.

11.
canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas11

Apliqueu una certa pressió, han de quedar forts. Feu tres canelons per persona.

12.
canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas12

Ara tallarem el tomàquet raf.

13.
canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas13

Heu de procurar tallar-lo molt fi, com si es tractés d'un carpaccio.

14.
canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas14

Comencem a muntar el plat amb un parell de llesques de tomàquet.

15.
canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas15

Una mica d'oli suau de vainilla per sobre.

16.
canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas16

Una mica de sal.

17.
canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas17

I a sobre del tomàquet hi col·locarem els canelons.

18.
canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas18

Finalment, deixarem caure una pluja d'anet per sobre del salmó.

19.
canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas19

L'anet casa perfectament amb el salmó.

20.
canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas20

També podeu decorar una mica el plat amb l'anet.

21.
canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas21

Tallarem uns brots de germinat de llentia i...

22.
canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas22

decorarem els nostres canelons. Un nou raig d'oli suau de vainilla i llestos. 

23.
canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas23

I a gaudir, companys.

24.
canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas24

Bon profit!