Encetem el febrer amb un munt d'activitats gastronòmiques per gaudir del bo i millor de casa nostra en diferents punts del país. Durant el cap de setmana, però també durant la setmana vinent, Barcelona i Catalunya acolliran diferents fires com la de la Candelera, fires de vi i mercats de tòfona d'allò més singulars.

Fires del cap de setmana

El cap de setmana i la setmana que ve arriben carregats de bon menjar i bon beure en diferents punts d'arreu del territori.

Trufforum - Vic

Considerada la capital catalana de la tòfona, amb una llarga tradició tofonera i gastronòmica entorn d’aquest meravellós producte de la nostra terra, Vic rep una nova edició del festival Trufforum. Diferents activitats relacionades amb la tòfona ompliran la capital d'Osona per a fomentar-ne el consum fresc, a més del d'altres productes trufats i la promoció del cultiu i la producció silvestre. Es tracta d'una iniciativa de cooperació internacional, ideada i promoguda des de l’European Mycological Institute (EMI), que neix amb l’objectiu de promocionar l’ús responsable de la tòfona europea a les cuines domèstiques i professionals. Premis, classes, showcookings, tastos, mercats, fires professionals, espais oberts al públic general... al Trufforum i trobaràs tot el que et puguis imaginar sobre la tòfona en qualsevol racó de la ciutat de Vic.

📍 Vic (Osona)
📅 Fins al 4 de febrer

Barcelona Wine Week

La setmana que ve arrenca amb el festival vitivinícola més important de tot l'estat. El Barcelona Wine Week (BWW) omplirà el pavelló 8 de Fira Barcelona, al costat de la plaça Espanya, amb gairebé un miler de cellers i productors de vi que exposaran les seves elaboracions al públic professional. Es tracta de la quarta edició d'una fira en auge que fa valdre les diferents Denominacions d'Origen de l'estat i que Catalunya lidera, un cop més, amb un augment del 10% en la presència de les marques locals. Una fira per a professionals del sector, però amb activitats enfocades també al públic general, que preveu batre rècords durant tres dies d'infart.

📍 Fira Barcelona (Plaça Espanya)
📅 5 - 7 de febrer

Jornades Gastronòmiques de la Val d'Aran (Barcelona)

La gastronomia de la Val d'Aran s'acosta a Barcelona a través de les preparacions que quatre restaurants de la ciutat oferiran del 5 al 18 de febrer. Els restaurants Batea, Taberna Kamikaze, Sosenga i Maleducat oferiran dos plats de cuina aranesa dels restaurants Es Arraïtzes, Eth Bistro, Era Coquèla i El Portalet respectivament. Quatre establiments de Barcelona que col·laboren amb quatre xefs aranesos per acostar la millor cuina de la Vall al públic de la ciutat. Alguns fora de carta i altres inclosos al menú, els plats exquisits dels millors xefs de l'Aran tindran el seu raconet propi durant dues setmanes a la capital.

📍 Jornades Gastronòmiques de la Val d'Aran (Barceona)
📅 5 - 18 de febrer

Gran Festa Gastronòmica dels Banuts (Sort)

Arriba una nova edició de la Festa dels Banuts, la gran festa de la carn de caça, que també oferirà la 2a Festa de les Noves Anyades dels Vins del Pirineu, una jornada per descobrir els millors vins del territori. També se celebrarà el dinar de carn de caça elaborat per la Xicoia i Àpat i l'acte de nomenament del Banut de l'any, tot plegat amenitzat amb música i festa a càrrec de la Rumba Blanca. Durant la tarda de diumenge se succeiran les diferents celebracions, amb la proclamació de Banut de l'any com a últim acte de la jornada.

📍 Gran Festa Gastronòmica dels Banuts (Sort)
📅 Diumenge 4 de febrer

Fira de la Candelera - Molins de Rei

La cuinera i divulgadora gastronòmica, Maria Nicolau, presenta el nou llibre de Pep Salsetes 'De l'hort al plat' a la Fira de la Candelera que se celebra aquest cap de setmana a Molins de Rei. La de Vilanova de Sau explicarà les claus d'un llibre que s'estrena ara i que parla de la importància del producte a la cuina.

📍 Fira de la Candelera (Molins de Rei)
📅 Dissabte 3 de febrer

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!