A la Vall d'Aran hi ha tant restaurants tradicionals com locals d’alta cuina. Dues opcions que sovint pensem que són excloents, però que Era Coquèla ens demostra que poden conviure perfectament. Un negoci familiar amb els millors guisats de Vielha i un excel·lent menú contemporani, que fa més de 20 anys que ofereix un servei únic tant als habitants de la vall com als turistes que la visiten.

Tradició de quatre generacions

Marc Nus i Rosa Cruz són el matrimoni responsable que Era Coquèla es mantingui com un dels restaurants de referència de la capital aranesa des de fa dues dècades. Encarregats de la cuina i de la sala respectivament, regenten un negoci familiar que va començar fa 25 anys quan els padrins del xef Nus van canviar l’estable que tenien a Baqueira per un petit hotel a Cassau. El negoci va proliferar, els pares de Nus el van continuar i ell va obrir camí quan va començar amb el restaurant actual, que l'ha portat a convertir-se en la tercera generació al capdavant d’un negoci familiar a la vall. Negoci que, a més, té el futur assegurat, ja que la filla de Nus i Cruz s’està formant a Barcelona per continuar amb el restaurant.

Marc Nus i Rosa Cruz són el matrimoni responsable que Era Coquèla es mantingui com un dels restaurants de referència de la capital aranesa després de 25 anys

Un restaurant de muntanya

Pensar en Era Coquèla és pensar en el restaurant de muntanya més tradicional: un espai càlid amb arcs de pedra; taules de fusta amb tovalles de roba; famílies de la zona gaudint dels plats de sempre i una olor d'estofat que dona la benvinguda als clients que entren. Una tradició que contrasta amb els emplatats sofisticats que circulen pel menjador i que omplen les taules de combinacions curioses. Entrecots i olles araneses es troben amb preparacions de caviar i de carpaccio. Una barreja de sensacions que et fa sentir com a casa, però que alhora et permet gaudir d’una experiència gastronòmica única i que segurament no t’esperaries d’un lloc així. El millor de dos mons, aparentment oposats, es troba en un restaurant situat davant del Palau de Gel de la ciutat.

Plat d'Era Coquèla
Plat d'Era Coquèla / Foto: Alex Froloff

Dos restaurants en un

Cuina tradicional i alta gastronomia, una dicotomia que es fusiona per aconseguir una experiència única a la Vall d’Aran. Dues maneres de fer que tenen en comú un punt molt important: el producte fresc, de proximitat i de qualitat. Quan parlem de producte de proximitat, a Era Coquèla no només ens referim al fet que la carn o la verdura siguin de la zona, sinó també a què els licors o els vinagres siguin fets a casa. El mateix xef Nus s’encarrega d’elaborar de forma artesanal alguns dels ingredients claus de la cuina, com el licor de saüc, per poder portar directament del camp a la taula l’essència d’uns sabors i unes aromes que defineixen la seva manera de fer i de ser.

Interior d'Era Coquèla - Alex Froloff
Interior d'Era Coquèla / Foto: Alex Froloff

L’oferta gastronòmica d’Era Coquèla compren des d’un menú del dia amb primer, segon i postres per 23,5 €, amb plats tan clàssics com l’amanida russa o els cigrons amb botifarra, fins al menú Garona, l’opció més gurmet, que per 35 € permet escollir plats d’alta cuina i altres preparacions tradicionals. A més, a la carta s’hi poden trobar diferents tipus d’entrants, primers i segons, amb opcions tan habituals com uns canelons o uns caragols a la llauna, però també amb delicatessen com la ració de caviar o l’ou amb foie-gras, escuma de patata i tòfona.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!