Els restaurants de muntanya són la joia més preuada de la gastronomia catalana. Llocs on es treballa fort, amb un producte de proximitat, i amb una passió i tradició familiar per bandera que fan aflorar l'orgull de ser d'on som. Plats exquisits i preparacions de sempre, però també apostes valentes amb receptes innovadores. Les opcions per gaudir de la millor gastronomia de muntanya són moltes, i avui te'n portem un petit recull.

Els millors restaurants del Pirineu

Llocs emblemàtics que ofereixen diferents estils de cuina, però tots amb producte de proximitat i el segell de qualitat de la tradició darrere les persones que regenten aquests locals.

El Portalet - Bossòst (Vall d'Aran)

El Portalet és un restaurant familiar amb gairebé quaranta anys d’història que ha donat menjar al petit poble de Bossòst durant dues generacions. Guardonat amb un sol Repsol, és el restaurant d’alta cuina situat més al nord de Catalunya. Tenen dues opcions de menú diferents. D’una banda, l’opció més econòmica inclou entrants, un plat de peix o un de carn a escollir, i les postres. I de l’altra, amb el menú més car es pot gaudir d’entrants, un plat de peix i un de carn, i les postres. El primer té un preu de 49 € i el segon de 63 €, costos que se situen una mica per sota la mitjana gràcies a l’espai que la família regenta.

Es Arraïtzes - Garòs (Vall d'Aran)

Es Arraïtzes (que en aranès vol dir 'arrels') és un dels millors restaurants de cuina peruana de tot el país. Sembla mentida que en un poble de poc més de 100 habitants hi hagi un restaurant recomanat a la Guia Michelin. Però l’experiència de Mory i la qualitat dels plats que cuina són la clau per mantenir un restaurant tan especial com l’entorn on se situa.

Era Coquèla - Vielha (Vall d'Aran)

Pensar en Era Coquèla és pensar en el restaurant de muntanya més tradicional: un espai càlid amb arcs de pedra; taules de fusta amb tovalles de roba; famílies de la zona gaudint dels plats de sempre i una olor d'estofat que dona la benvinguda als clients que entren. Un negoci familiar amb els millors guisats de Vielha i un excel·lent menú contemporani, que fa més de 20 anys que ofereix un servei únic tant als habitants de la vall com als turistes que la visiten.

Plato de Era Coquèla - Alex Froloff
Plato de Era Coquèla - Alex Froloff

Plats exquisits i preparacions de sempre, però també apostes valentes amb receptes innovadores. Les opcions per gaudir de la millor gastronomia de muntanya són moltes

Can Manel - Sant Julià de Lòria (Andorra)

Arribem a Can Manel, restaurant regentat per Carles Flinch, xef i propietari del local. Es tracta d'un lloc espaiós i agradable, amb una gran cuina que presideix el menjador. Un restaurant que se situa ben a prop del celler Casa Auvinyà, un celler dedicat a elaborar vins d'altura, que es poden tastar al restaurant Can Manel. Una opció ideal per fer una petita escapada al país veí.

Refugi del Llac de Pessons - Andorra

El restaurant Refugi del Llac de Pessons, antic refugi de muntanya reconvertit des de ja fa uns 30 anys en borda-restaurant que ofereix una bona cuina de muntanya als esquiadors durant l’hivern i als veïns del Principat, però també esportistes, excursionistes i passejants durant l’estiu. La borda és tot un signe d’identitat andorrà, present a les antigues cases tradicionals.

David's - Alp (Cerdanya)

El bar-restaurant David's és un establiment situat a Alp, on pots gaudir d'un menjar de notable qualitat i a un preu realment atractiu. Disposen d'un dels menús del dia més barats de la zona. Des de fa uns anys van endinsar-se en el menjar per emportar, tota mena de plats combinats, etc. Algun dels plats estrella són: la carn de vaca vella, paelles, fideuades i molt més.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!