Albert Jubany i Dolors Vilalta són el tàndem que fa funcionar l’únic restaurant ambaixador de la gamba de Palamós a la província de Lleida. Jubany des de la cuina i Vilalta des de la sala, ofereixen, a través de la seva gastronomia, un trosset de l’Empordà al bell mig de la Vall d’Aran. Una oferta de luxe ubicada al centre de Vielha que fa 8 anys que està en funcionament.

Un homenatge als millors productors

Menjar a Eth Bistro és sinònim inequívoc de producte de qualitat. Albert Jubany – que no és parent de Nandu Jubany – ofereix, juntament amb Dolors Vilalta, la seva esposa, una gastronomia d’alt nivell. Alta cuina de primera qualitat amb producte de proximitat i segell català. Des de les gambes fins al caviar, passant pel pa, les garoines o la carta de vins, el producte d’Eth Bistro fa un homenatge permanent als millors productors del país.

⛰️ On menjar al Pirineu: els millors restaurants que són una joia per descobrir a la muntanya
 

Una aposta decidida per cuidar el producte que l’ha dut a ser l’únic restaurant Certificat Marca de Garantia Gamba de Palamós de la província de Lleida. Un segell que només tenen 28 restaurant arreu de Catalunya i que certifica l’originalitat de la gamba d’Eth Bistro, l’especialitat del xef a la cuina. El restaurant va obrir portes l’any 2015 i es va convertir en ambaixador de la gamba de Palamós el 2018, temps durant el qual s’ha guanyat l’estima d’una clientela fidel que torna al restaurant tant a l’estiu com a l’hivern. Aconseguir que la gent vulgui venir al teu restaurant ja és un gran assoliment. Però fer que els clients repeteixin més d’una vegada, és un clar indici que les coses es fan bé.

El producte d’Eth Bistro fa un homenatge permanent als millors productors del país

Al rovell de l’ou de Vielha

El restaurant s’ubica al passeig dera Llibertat, una zona de vianants al centre de Vielha. Un espai agradable i accessible que convida a visitar el restaurant. Just davant del local, a l’altra banda del passeig, hi ha la botiga de Caviar Nacarii, un dels proveïdors de d’Eth Bistro. Tot i no ser habitual, a la Vall d’Aran també s’hi fa caviar, i de proximitat. Un producte de luxe i local que Nacarii produeix en una antiga presa hidroelèctrica reconvertida en piscifactoria d’esturions.

Tornant a Eth Bistro, el restaurant disposa de tres espais diferents: una sala petita amb capacitat per a 18 comensals, una de gran on en caben 26 i quan fa bon temps, una terrassa exterior. Crida l’atenció la quantitat de banyes de cérvol que decoren el menjador, presents tant a les parets com en els dibuixos de la carta. Les cadires són molt còmodes i l’ambient, amb la llum que entra pels finestrals de l’entrada, és familiar i acollidor.

Interior d'Eth Bistro - Jordi Domènech
Interior d'Eth Bistro - Jordi Domènech

 

🍴 La millor recepta de carn
 

Diferents propostes de menú

Eth Bistro, a més de la carta, ofereix quatre menús diferents. El principal és el menú Bistronòmic, una proposta ‘de la casa’ que inclou aperitius previs, entrant, plat principal de carn o peix (o arròs amb un mínim de 2 persones) i postres, tot per un preu de 52 €/persona. La versió més cara del menú principal, per un preu de 110 € /persona, és el menú degustació Costa Brava, un àpat de luxe que inclou aperitius de caviar i garoina, entre d’altres, un plat de carn i un de peix a escollir i les postres, tot amb l’essència de la gastronomia empordanesa com a protagonista.

Entrants d'Eth Bistro
Entrants d'Eth Bistro

A banda dels menús principals, Eth Bistro també ofereix el menú degustació gamba de Palamós, la insígnia del restaurat, que com el seu nom indica, inclou diferents plats amb aquest ingredient com a element principal. Té un cost de 90 €/persona i inclou pa, aigua i cafè. L’última proposta és el menú fondue de formatges suïssos, el més econòmic de tots, 45 €/persona (amb un mínim de 2) i també el més especial. Compta amb entrants, diferents propostes de fondue a escollir i postres.

Van obrir el 2015, es van especialitzar en les fondues de formatge a l'estil alpí de Lausanne i van aconseguir ràpidament el favor de la clientela. En poc temps, reformen el soterrani i hi instal·len una cuina: l'Eth Bistró que coneixem avui dia comença a prendre forma el 2017. Un projecte que no ha parat de créixer arrelat a la qualitat del producte.

Plat Eth Bistró
Els plats d'Eth Bistró són elegants i saborosos. / Foto: Jordi Domènech.

L’oferta a Eth Bistro és molt variada, i malgrat no ser apta per a totes les butxaques, sí que permet al client escollir entre una àmplia gamma d’opcions sense sortir, això sí, de l’alta cuina contemporània. Un oasi mediterrani que s’ha fet un lloc a la vall, i als cors, dels aranesos.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!