El mercat dels productes sense gluten ha viscut una autèntica revolució els darrers anys. Concretament, explorem les tendències més destacades del 2025, amb noves farines, tecnologia alimentària i testimonis que confirmen que seguir una dieta sense gluten ja no significa renunciar al sabor ni al plaer de menjar. Sobretot, posem el focus en l’evolució del mercat dels productes sense gluten i en les principals novetats que destaquen aquest 2025. A mesura que augmenta el nombre de persones que segueixen una dieta sense gluten —per necessitat mèdica o elecció personal— també ho fa l’oferta, que ha esdevingut més variada, innovadora i saborosa.


L’expert Cristóbal Pérez fa un recorregut pel passat i el present del sector, destacant com, en les darreres dècades, s’ha passat de productes senzills basats en farines de blat de moro o arròs, a una nova generació d’aliments elaborats amb farines alternatives com el teff, el sorgo, la quinoa, l’amarant o la castanya. A més, el psílium s’ha integrat com un ingredient clau en panificació, millorant notablement la textura i estructura del pa sense gluten. Un altre avenç destacat és la tendència cap als productes plant-based, que combinen el requisit “sense gluten” amb opcions més sostenibles i saludables. A això se suma la recerca i desenvolupament en tecnologies innovadores com la impressió 3D d’aliments i l’ús de la intel·ligència artificial, que obren nous camins per a la personalització i producció segura d’aliments lliures d’al·lèrgens.

Seguir una dieta sense gluten ja no significa renunciar al sabor ni al plaer de menjar

“Hem millorat moltíssim”, s'il·lusiona la Marta López, celíaca des de fa dues dècades, que posa èmfasi, per exemple, en les galetes i en les múltiples varietats que ofereix cada vegada en major quantitat el mercat. Però hi ha molts gustos i no tothom té la mateixa satisfacció. “Avui dia, encara no he aconseguit trobar una galeta com les que menjava de petita amb la meva mare que siguin sense gluten”, reclama Esther Delgado. Per contra, s'alegra perquè “el sector de la cervesa cada vegada va a millor, amb més opcions i més bones per a les persones celíaques”, manifesta.

És possible gaudir del plaer i sabor del menjar a través d'una dieta sense gluten / Foto: Pexels

Els testimonis de consumidors aporten un toc emocional i pràctic. Diverses persones celíaques comparteixen l’alegria de retrobar sabors de la infància en versions adaptades, com galetes tipus “dinosaures” o galetes farcides inspirades en clàssics americans. També destaquen bombons emblemàtics, cerveses amb millor gust i fins i tot profiteroles congelats sorprenentment bons. Tot plegat demostra que avui és més fàcil gaudir d’una dieta sense gluten sense renunciar al plaer del menjar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!