Avui veurem una recepta per preparar melmelada de taronja casolana en pocs minuts. No tindràs gaires problemes en trobar taronges de qualitat per seguir la recepta. I és que estem parlant de la fruita per excel·lència de l'hivern i una de les més consumides del planeta. Espanya és un dels països que més en produeix: a València, Múrcia i Andalusia. Existeixen diferents varietats de taronja, cada una amb característiques diferents pel que fa al gust, color i aparença. Les dolces són més adequades per al consum de taula, mentre que les més àcides acostumen a utilitzar-se com a ingredient en melmelades i compotes. Així que són les àcides les que t'interessen per fer melmelada de taronja casolana. Tindràs l'ajuda d'una recepta molt fàcil on els més petits de la casa poden ajudar-vos i aprendre, així, els beneficis i propietats que la taronja aporta al nostre organisme. Tan sols necessites dos ingredients: taronges i sucre. Ja ho tens tot a punt? Som-hi!

🍊 Melmelada de mandarina, recepta casolana llesta en pocs minuts!

 

Melmelada de taronja / Foto: Pexels
Melmelada de taronja casolana / Foto: Pexels

Melmelada de taronja casolana

En aquesta època de l'any, les taronges es troben en el seu millor moment. És una fruita molt agraïda que ofereix múltiples possibilitats a la cuina. Una d'elles és la melmelada, una opció molt bona d'ingerir aquest aliment de bon matí. A continuació, veurem com preparar melmelada de taronja casolana a casa en pocs minuts. És una recepta molt senzilla i d'on podràs treure diversos pots de melmelada per tenir-ne durant uns quants mesos. 

Ingredients

  • 1 kg de taronges
  • 500 g de sucre
  • Suc d'una llimona
  • La pela de 3 taronges
  • Ramellets de canyella (opcional)

Recepta de melmelada de taronja

  1. Pelem totes les taronges (excepte tres) i les deixem tan netes com sigui possible, sense pinyols ni fibres (si en tenen). Les tallem a daus grans.
  2. Agafem les 3 taronges que hem apartat i ratllem la seva pell. Compte! Ratlla només la zona de color taronja, si ratlles la part més blanca la melmelada et pot quedar amarga. La pell servirà per donar-li més aroma a la melmelada. Un cop ratllada, ja les podem pelar, netejar i tallar com la resta de taronges.
  3. Agafem una olla i afegim les taronges tallades a dauets juntament amb la pela de les tres taronges i el sucre. Ho deixem reposar durant 20 minuts.
  4. Passat aquest temps, afegim el suc d'una llimona i ho posem tot a bullir durant 50 minuts. Anem barrejant tots els ingredients. 
  5. Quan quedin 10 minuts pots afegir el ramellet de canyella per donar-li una mica de gust. Aquest pas és opcional.
  6. Sabràs que la melmelada de taronja ja està feta si quan agafes una cullerada i li dones la volta no cau. En cas contrari, deixa-la 5 minuts més de cocció.
  7. Utilitza un pot de vidre prèviament esterilitzat per conservar la melmelada. I a gaudir!
Melmelada de taronja / Foto: Pexels
Melmelada de taronja casolana / Foto: Pexels

Beneficis de la taronja per a la teva salut

La taronja és una fruita amb múltiples beneficis per al teu organisme. Conèixer-los t'animarà a tenir-la present en la teva dieta diària i incorporar-la en el teu dia a dia com a ingredient. A continuació veurem una llista amb els 10 beneficis principals de la taronja. 

  1. Pel seu baix índex glucèmic, la taronja és una fruita que ajuda a prevenir la diabetis.
  2. El seu alt contingut en vitamina C estimula la producció de glòbuls blancs i contribueix a reforçar el sistema immunitari.
  3. Conté antioxidants que mantenen una pell sana i redueixen els signes de l'edat.
  4. Una taronja conté únicament 65 calories, per això és molt recomanable en dietes a l'hora de baixar pes.
  5. Pel seu alt contingut en fibra, prolonga la sensació de sacietat.
  6. Són riques en calci, que protegeix els ossos i les dents, mantenint-los sans.
  7. El seu consum ajuda a reduir l'absorció de greixos i a baixar el colesterol i la tensió.
  8. propietats antiinflamatòries, per la qual cosa és beneficiosa per a les persones amb artritis.
  9. El seu consum és beneficiós per a prevenir el càncer i també el bon funcionament del sistema cardiovascular.
  10. Et farà ser creatiu a la cuina per la seva versatilitat a l'hora de cuinar receptes amb ella. 
Taronja / Foto: Pexels
Taronja / foto: Pexels

Altres receptes amb taronja

Com dèiem abans, la taronja és una fruita molt versàtil. Queda bé en un gran nombre de receptes, gràcies al seu gust dolç en algunes ocasions, i més àcid en altres, segons el tipus de taronja. Nosaltres t'hem explicat com fer melmelada de taronja casolana a casa, però seguidament et deixem un recull de receptes on la taronja forma part dels ingredients principals. Animat a cuinar aquests plats i sorprèn els de casa. 

T'has decidit a fer algunes d'aquestes receptes amb taronja? Si és així, bon profit!