És temps de mandarines, una de les fruites més apreciades aquesta època de l'any. La seva mida, el gust tan dolç que té i la comoditat a l'hora de menjar-la l'han convertit en una de les fruites més consumides de la tardor. A més, dona molt de joc si t'agrada fer bones postres. Què et semblaria, per exemple, fer melmelada de mandarina casolana? Si t'agrada la idea i vols una recepta fàcil, pren nota perquè a continuació et donem alguna idea ràpida per fer a casa i en pocs minuts.  I si encara no et sents convençut sobre la mandarina com a gran aliada d'aquesta temporada, et recordem que, a més d'estar boníssima, aporta múltiples propietats nutricionals al nostre organisme: el seu component majoritari és l'aigua, per això compta amb menys quantitat de sucre i calories. Destaca el seu alt contingut en vitamina C i en potassi, un mineral necessari per a la transmissió i generació de l'impuls nerviós. És per això que esdevé una bona alternativa per reposar minerals després d'haver fet un esforç físic, sent molt recomanable per als més petits i aquells que practiquen esport de forma diària. La mandarina també t'ajuda a començar el dia ple d'energia i amb forces, per això t'aconsellem que l'incorporis en la teva dieta diària. Ara sí que t'hem convençut? Doncs vinga, a fer melmelada de mandarina!

🍏 Quatre fruites per gaudir-ne a la tardor

 

Mandarines / Foto: Unsplash
Mandarines / Foto: Unsplash

Melmelada de mandarina

Començar el dia ingerint totes les propietats que ens aporta la mandarina t'ajudarà a tenir més energia i a sentir-te amb més forces per afrontar la jornada. Per això, et recomanem menjar aquest fruit de bon matí i incorporar-lo a la teva dieta diària, ja sigui menjant mandarines, fent un suc amb elles, o preparant una melmelada. A continuació, t'explicarem com preparar aquesta última opció que et proposem, melmelada de mandarina, i gaudir d'aquesta petita fruita tan dolça d'una manera diferent. Ho tindràs llest en pocs minuts!

Ingredients

  • 1 kg de mandarines
  • 500 g de sucre
  • Suc 1 llimona
  • Pell ratllada de 2 mandarines

Recepta de melmelada de mandarina

  1. Pelem totes les mandarines (excepte dues) i les deixem tan netes com sigui possible, sense pinyols ni fibres.
  2. Agafem les dues mandarines que hem apartat i ratllem la seva pell. Servirà per donar-li més aroma a la melmelada. Un cop ratllada la pell, ja les podem pelar i netejar com la resta de mandarines.
  3. En una olla a temperatura mitjana, col·loquem tots els grillons de mandarines. Afegim el sucre i el suc d'una llimona. 
  4. Passat 10 minuts, i quan el sucre s'hagi dissolt, baixem el foc i coem tots els ingredients durant 45 minuts, vigilant que no es cremi ni s'enganxi al fons de l'olla. 
  5. Sabràs que la melmelada de mandarina ja està feta si quan agafes una cullerada i li dones la volta no cau. En cas contrari, deixa-la 5 minuts més de cocció.
  6. Utilitza un pot de vidre prèviament esterilitzat per conservar la melmelada. I a gaudir!
Melmelada de mandarina / Foto: Pexels
Croissant amb melmelada de mandarina, formatge i nous / Foto: Pexels 

No tiris les pells de la mandarina!

Les pells de la mandarina són plenes de beneficis per a la nostra salut i organisme. Per això, et recomanem que no les tiris i aprofitis per preparar infusions amb elles. Habitualment, les pells de fruites com la mandarina, la taronja, la poma o la pera, entre altres, es tiren a la brossa i no es reaprofiten. Un error molt comú que acostuma a fer tothom. Però, com et quedes si et diem que amb les peles de la gran majoria de fruites i verdures pots preparar infusions d'allò més beneficioses per al teu organisme i la teva salut? I és ben fàcil! Tan sols has de rentar bé la pell abans d'aprofitar-la, deixar-la assecar un o dos dies al sol i afegir alguns trossos a la teva infusió. Quedarà boníssima i a més estaràs col·laborant en la lluita contra el desaprofitament alimentari. Dos en un!

🍏🍉🍌 Recepta per fer macedònia d'hivern

 

Propietats de la mandarina

La mandarina és una fruita de temporada que aporta múltiples beneficis al teu organisme. És per això, que és recomanable menjar-ne diàriament i incorporar-les a la nostra dieta diària, sigui menjant la fruita de forma normal o fent melmelada de mandarina. Consumir mandarines cada dia contribueix a una bona digestió i a millorar l'estat dels ronyons. És una fruita molt rica en fibra i antioxidants, fet que facilita l'absorció de colesterol pel fetge. A més, és una gran font d'àcid fòlic, una vitamina essencial durant l'embaràs, ja que ajuda a prevenir malformacions congènites del fetus durant el període de gestació. La mandarina també conté vitamina C, calci i fòsfor, atributs que ajuden a millorar la teva salut bucodental. Així, podràs prevenir l'aparició de malalties com la gingivitis, és a dir, la inflamació i el sagnat de les genives. La mandarina també conté vitamina B12 i A. Per una banda, la vitamina B12 t'ajudarà a reforçar la salut dels cabells, afavorint-ne el creixement i l'enfortiment. I per l'altra, la vitamina A et permetrà hidratar el teu cuir cabellut per tal de regular la quantitat de greix.