Hola de nou amics de la bona cuina!  Aquí teniu una recepta molt senzilla però molt bona, realment impressionant, llom de porc a la taronja. Es tracta d'un plat molt "resultón", ja que surt molt bé de preu, és molt fàcil de fer i a més, acompanyat d'un bon puré de patates, serà l'admiració de tots els vostres convidats. Com podreu imaginar, es tracta d'un plat amb un gust final agredolç molt agradable i sorprenent tenint en compte el senzill que resulta preparar.

Ingredients

1 canya de llom de porc (1 kg aprox.)

2 kg de taronges per fer suc

1 gotet petit de conyac

oli d'oliva

pebre negre

sal

Preparació
1.
llom porc taronja pas000b

Inicialment, hem de preparar el suc de taronja natural. Espremem els dos quilos de taronges. Reservar.

2.
llom porc taronja pas1

Salem i empebrem el llom al gust i el posem en una cassola amb una mica d'oli per fer-lo una mica per fora. Li donem un parell de voltes perquè es faci per tot arreu.

3.
llom porc taronja pas2

És el moment de preparar un gotet petit de conyac per flamejar la carn. Afegim el conyac a la cassola i procedim a flamejar amb molt de compte de no cremar-nos les celles... una vegada flamejat, afegim a poc a poc tot el suc de taronja. És important que el suc cobreixi el llom fins a la meitat.

4.
llom porc taronja pas3

Deixem fer el llom amb el suc de taronja a poc a poc a foc mitjà, donant la volta a la peça de carn i banyant la carn de suc amb un cullerot de tant en tant. Si voleu podeu fer petites incisions a la carn amb un ganivet perquè el suc penetri dins la carn més fàcilment.

5.
llom porc taronja pas4

Passats uns 30 minuts, la carn haurà reduït de mida i el suc també.

6.
llom porc taronja pas5

Ara és el moment de treure la carn de la cassola i tallar-la a trossets amb un bon ganivet. Aquests trossos es tornaran a incorporar a la cassola. Com podeu veure, la carn està ben feta per dins, però encara queda per fer el procés més interessant d'aquesta recepta: la caramel·lització del suc de taronja.

7.
llom porc taronja pas6

Per continuar, afegim tota la carn i pugem el foc una mica. A partir d'ara hem d'anar amb compte i controlar el procés perquè la carn es faci bé i no es cremi.

8.
llom porc taronja pas7

La caramel·lització es produeix ràpidament, en uns 15 minuts tenim el suc molt reduït i podrem veure que s'enfosqueix de color, agafant un agradable color de caramel.

9.
llom porc taronja pas8

Podem afegir una mica d'aigua si es queda sec durant la cocció final, però si hem afegit el suc de taronja adequat per la quantitat de carn, no serà necessari. Finalment, obtenim un llom gens sec, molt gustós i molt original, amb una salseta agredolça molt bona.

10.
llom porc taronja pas9

Es recomana acompanyar-lo amb un bon puré de patates. Bona cuina!