La pasta és un producte fàcil de cuinar i que sempre queda bo. La manera tradicional de preparar-la és fent primer la salsa i després bullint la pasta per afegir-la a la salsa. De pasta n'hi ha de tota mena, des d'espaguetis fins a macarrons, passant per pasta farcida o espirals. Però el més important, el que dona gust al plat, és la salsa, que també pot ser de gairebé qualsevol sabor. Per trencar la monotonia de fer pasta i descobrir nous sabors i tècniques per cuinar-la, et portem aquestes dues receptes de pasta que estan triomfant a internet de la mà de @mirpratur.
Els dos plats de pasta que han conquerit internet
La pasta sol passar de l'olla a la paella i finalment al forn per gratinar el formatge. El que no és tan habitual és començar a cuinar la pasta directament al forn. D'altra banda, a l'hora de donar pasta als nens, sol ser complicat sortir de la salsa de tomata i donar-los ingredients nutritius com les verdures. Amb aquestes dues receptes, però, aconseguirem justament les dues coses: fer la pasta directament al forn i donar verdures als nens perquè mengin saludable.
Pasta al forn
Aquesta recepta d'espaguetis màgics et permetrà fer un deliciós plat de pasta sense haver d'embrutar res ni encendre els fogons.
Ingredients:
- 250 g d'espaguetis
- 250 g tomates cherry
- Mitja ceba morada
- Sal
- All en pols
- 200 g de tomata triturada
- 200 ml d'aigua
- 150 g de formatge per gratinar
Elaboració:
En una font apta per al forn, afegeix els espaguetis al fons del recipient. Tira-hi un raig d'oli i afegeix les tomates cherry tallades a trossos i la ceba tallada a juliana. Posa-hi all en pols i sal en les quantitats que consideris. Afegeix la tomata triturada per sobre i els 200 ml d'aigua. Quan tinguis tots aquests ingredients al recipient, posa-ho al forn entre 35 i 40 minuts a 180 graus. Passat aquest temps, retira-ho del forn, afegeix el formatge per sobre i torna-ho a enfornar uns minuts per gratinar. És important que quan ho enfornis cobreixis la font amb paper d'alumini.
Pasta amb verdura amagada
Aquesta recepta et permetrà menjar diferents verdures sense gairebé ni adonar-te'n. Una opció ideal per mantenir una dieta variada a casa si als més petits els costa menjar un plat en què vegin verdura.
Ingredients:
- 250 g de pasta
- 300 ml de tomata natural triturada
- 1 cullerada de formatge cremós
- 1 ceba petita
- 1 pebrot verd
- Mig pebrot vermell
- 1 carabassó
- 1 pastanaga
- 1 gra d'all
Elaboració:
Per fer la salsa, tritura la ceba, l'all, el pebrot verd, el pebrot vermell, el carabassó i la pastanaga fins que quedi tot ben finet. Sofregeix-ho a la paella amb la tomata triturada i una mica de formatge cremós. Quan hagi quedat tot ben integrat, retira-ho del foc per triturar-ho bé i torna-ho al foc. Afegeix la pasta, ja bullida, i quan hagi quedat tot ben barrejat pots gratinar-hi formatge per sobre i servir-ho.