A tots ens ha passat alguna vegada: deixes l'arròs al foc uns minuts de més i, quan te n'adones, part del fons s'ha cremat. Encara que de primeres sembla que el plat està perdut, des del compte d'Instagram @foodiescuela ens ensenyen que encara hi ha solució. Segons expliquen, quan es produeix aquest accident a la cuina, no tot l'arròs ha d'anar directe a les escombraries. De fet, al voltant d'un 70% de l'arròs pot salvar-se perfectament, sempre que anem amb compte de no rascar ni barrejar la part cremada.

Com aprofitar l'arròs si s'ha cremat

La clau està a separar amb delicadesa l'arròs de la capa que ha quedat enganxada al fons. L'arròs que es troba a sobre, encara que hagi pres un lleuger sabor de torrat, no està cremat i pot tenir un toc fumat molt interessant si sabem com aprofitar-lo. D'aquesta forma, no només evitem malgastar menjar, sinó que també transformem un petit error en una oportunitat de preparar plats diferents i plens de personalitat.

Arròs fregit / Foto: Unsplash
Arròs fregit / Foto: Unsplash

Des de @foodiescuela ens proposen diverses idees per reutilitzar aquest arròs de manera creativa. Una de les millors opcions és convertir-lo en arròs fregit o arròs xinès. Aquests plats, coneguts per la seva versatilitat i riquesa de sabors, accepten perfectament un toc fumat. El lleuger torrat de l'arròs no només no desentona, sinó que s'integra a la perfecció amb ingredients com la salsa de soja, l'oli de sèsam, les verdures saltades o fins i tot el pollastre i l'ou. A més, el sabor fumat que pot quedar en l'arròs li dona un matís especial a les receptes d'inspiració asiàtica, on els contrastos de sabors solen ser molt apreciats. Per exemple, un arròs saltat amb pastanaga, ceba, pèsols, un rajolí de salsa de soja i una mica de sèsam torrat pot convertir-se en un plat deliciós en pocs minuts. I tot gràcies a un arròs que, en un primer moment, pensàvem tirar.

El sabor fumat que pot quedar en l'arròs li dona un matís especial a les receptes d'inspiració asiàtica

Això sí, és important recordar que la part realment cremada, la que està negra i enganxada al fons de l'olla, no s'ha d'utilitzar de cap manera, ja que no només té un sabor molt desagradable, sinó que tampoc no és bona per a la salut. Amb una mica de pràctica i rapidesa, podem rescatar la major part de l'arròs i donar-li una nova vida a la cuina.


Així que ja saps: la pròxima vegada que se't passi l'arròs, no et desesperis. Amb un toc de creativitat, pots convertir l'error en un plat increïblement saborós.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!