Menjar en un restaurant clàssic no té per què estar renyit amb menjar en un local nou. La majoria d'obertures a Barcelona són de restaurants moderns amb conceptes contemporanis; especialment a Gràcia, un barri ple de cafès d'especialitat i locals de matxa. Ara, però, Gràcia també té un nou restaurant clàssic, obert per un grup de joves i amb una oferta de tapes variades i ben elaborades.

Un xamfrà amb classe

El restaurant Sr.Antúnez, ubicat a la cantonada dels carrers Luis Antúnez i Neptú, a Gràcia, és l'última obertura del grup Amiks. Són els mateixos propietaris de restaurants com Casa Pepi, Pimentel, Culkin o V de Vermut. En una línia similar a la resta, però amb el seu estil propi, l'Antúnez neix per oferir cuina informal en un espai clàssic. L'interior del restaurant és molt acollidor; llum càlida, cadires de fusta, espelmes a les taules i unes fines cortines blanques que recorden a les del menjador de casa l'àvia. El menjador es divideix en dues altures, amb una barra al centre i la cuina —que no és oberta— al fons. L'Antúnez aconsegueix una barreja difícil entre estil clàssic i energia juvenil, sense caure en tòpics arcaics ni en decoracions estridents típiques de locals moderns.

Croquetes de pernil del restaurant Sr Antúnez Foto Emma Porta
Croquetes de pernil del restaurant Sr. Antúnez. / Foto: Emma Porta

L'Antúnez és un bon lloc, no només per dinar o sopar, sinó també per anar a fer-hi una copa de vi i unes braves

Plats per compartir

La cultura de la tapa s'ha perdut, almenys a Catalunya. La tapa de veritat és la que et posen per acompanyar la beguda, com fan a León, on per quatre duros i tres cerveses has sopat. Aquí, el concepte de tapa és un altre; entenem per tapa el plat per compartir que es posa al mig de la taula perquè tothom pugui anar picant. I a l'Antúnez, a més de les clàssiques gildes i les croquetes, elaboren tapes originals i molt ben fetes que entren pels ulls i a més tenen bon gust. D'entrada, val a dir que l'Antúnez és un bon lloc, no només per dinar o sopar, sinó també per anar a fer-hi una copa de vi i unes braves. L'oferta de vins és sorprenentment bona; no per unes males expectatives, sinó perquè els vins són refrescants i molt diferents del que estem acostumats a trobar en la majoria de locals.

Biquini de sobrassada, formatge i oug de guatlla del restaurant Sr Antúnez Foto Emma Porta
Biquini de sobrassada, formatge i ou de guatlla del restaurant Sr. Antúnez./ Foto: Emma Porta

Pel que fa als plats, tot és bo, especialment les croquetes. La tapa per excel·lència de qualsevol bar serveix com a prova de cotó per fer-se una idea de tot el que vindrà després. I aquí, les claven. En tenen de gamba i de pernil, totes dues igual de bones, amb una textura untosa i addictiva. Com a plats més elaborats, val molt la pena tastar el biquini de sobrassada i formatge amb ou de guatlla. També és bona la truita oberta amb cocotxes de bacallà i l'steak tàrtar de vedella, que s'acompanya d'un pa cruixent que elaboren ells mateixos.

Truita oberta de cocotxes de bacallà del restaurant Sr Antúnez Foto Emma Porta
Truita oberta de cocotxes de bacallà del restaurant Sr. Antúnez. / Foto: Emma Porta

Pel que fa a les postres, no pot faltar el pastís de formatge, entre altres opcions com la torrada de santa Teresa o un milfulls amb figues. Per rematar l'àpat, el restaurant també ofereix diferents còctels, la majoria força clàssics —malgrat el nom atrevit d'alguns— i molt refrescants.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!