Un dels espais on es manifesta de manera més evident l’esperit de Sant Valentí és a la taula. Cada país gaudeix de receptes de plats tradicionals per aquest dia, però, entre les diferents cultures gastronòmiques, hi ha un denominador comú que no manca mai al final de qualsevol menjar d'aquest estil: les galetes de Sant Valentí.

💝 5 idees per sorprendre amb un sopar de Sant Valentí a casa
 

🥘 Receptes fàcils per a un Sant Valentí romàntic i culinari
 

5 receptes de galetes per Sant Valentí que no poden faltar a casa teva

Arriba Sant Valentí i amb ell l'hora de posar-se el davantal, arremangar-se les mànigues i aprendre algunes receptes de galetes decorades. Aquí teniu exemples fàcils per llepar-s’hi els dits amb 5 receptes de galetes de Sant Valentí que no podran faltar a la teva taula. No hi ha millor berenar pel Dia dels Enamorats!

Galetes de vidre amb llet condensada

Aquesta recepta de galetes de Sant Valentí és ideal com a acompanyament de la fruita en unes postres festives. També com a berenar juntament amb un producte lacti o una infusió. La preparació consisteix a batre la mantega amb el rovell d'ou i afegir-hi la llet condensada i barrejar-ho bé. Anar afegint a poc a poc la farina i anar barrejant fins a aconseguir una massa uniforme. Fer una bola, tapar bé amb paper film i deixar mínim una hora a la nevera. Estirar la massa amb un rodet a sobre del paper de forn i tallar les galetes amb el motlle. Posar en el forat un caramel partit per la meitat. Coure uns 15 minuts a 160 °C al forn.

🍽️ 5 restaurants romàntics a Barcelona per portar-hi la teva parella el dia de Sant Valentí
 

Spekulatius, galetes per acompanyar el vi

A Alemanya és costum preparar a les cases diferents receptes de galetes per les festes importants i menjar-les durant aquesta època. Unes de les més habituals són les Spekulatius, nom que diuen deriva del llatí Specculum, mirall, i que acostumen a tenir formes relacionades amb la història de Santa Claus. Poden semblar més nadalenques, però casen molt bé amb l'esperit romàntic que han de tenir unes galetes de Sant Valentí. Els seus ingredients principals són clau d’olor, cardamom, canella i nou moscada. Tant a les llars com a les populars fires nadalenques es mengen acompanyades d’una tassa de Glühwein, vi calent.

Galetes amb cor de xocolata

Aquestes galetes de Sant Valentí, acolorides i de cor dolç, són un bon regal per sorprendre el dia dels enamorats. 4 cullerades de mantega, ⅓ de tassa de sucre, ½ cullerada d'extracte de vainilla, ½ cullerada de colorant vermell i 1 rovell d'ou. Preescalfar el forn a 200 °C. Barrejar 4 cullerades de mantega a temperatura ambient amb ⅓ de tassa de sucre, 1 rovell d'ou, ½ culleradeta d'extracte de vainilla i colorant vermell. Empolvorar poc més de ½ de tassa de farina, 2 cullerades de cacau en pols, ¼ culleradeta de bicarbonat de sodi i un pessic de sal. Dividir la massa en boletes i aixafar-la lleugerament amb les mans abans de col·locar a la safata del forn. Coure-ho durant 10 minuts. Deixar reposar 10 més i col·locar al centre de cada galeta un cor de xocolata blanca. Ficar a la nevera i servir a temperatura ambient. T'animes amb aquesta recepta de Sant Valentí?

galetes cor sant valentí
Galetes de Sant Valentí amb cor de xocolata / Foto: Pixabay

🧁 Cor de nata de Sant Valentí
 

Kolaczki, les galetes poloneses

Una massa a base de formatge cremós, molt batuda per tal de fer-la escumosa i amb bastant sucre és l’origen de les galetes poloneses Kolaczki. Es fornegen amb formes diferents, rodones, quadrades o de diamant i, per a rematar-les, es poden farcir amb melmelades dolces o agres i empolvorar-les amb sucre en pols. És una recepta de Sant Valentí realment original.

Galetes de brownie

Aquestes galetes de xocolata en forma de cor són una recepta de Sant Valentí ideal per combinar amb un got de llet o d'orxata. Els ingredients són ⅔ de tassa de cacau sense sucre, sal, ½ cullerada de llevat, 16 cullerades de mantega, 2 ous grades i 1 cullerada d'extracte de vainilla. La preparació consisteix a batre 3 tasses de farina, ⅔ de tassa de cacau sense sucre, una mica de sal i ½ cullerada de llevat. En una batedora elèctrica, barrejar 16 cullerades de mantega a temperatura ambient i 1 ½ tassa de sucre fins que estigui esponjós. Afegir-hi 2 ous grans i 1 culleradeta d'extracte de vainilla. Embolicar la massa en plàstic i refredar durant una hora. Un cop passat aquest temps estirar la massa i tallar-la amb forma de cor. Coure al forn durant 7 o 8 minuts. Mentre es refreda fondre la xocolata blanca i, amb una forquilla, deixar caure els filets sobre les galetes de brownie.

galetes brownie
Galetes brownie / Foto: Pixabay