El romanticisme i la gastronomia són dos àmbits que s'uneixen per crear i degustar meravelles culinàries en una jornada tan assenyalada com el dia de Sant Valentí. No és necessari anar a restaurants exclusius o fer regals molt cars. Simplement amb un parell de receptes ben senzilles pots sorprendre la teva parella o aquells amb qui vols tenir un detallet romàntic. Aquí tens idees per al sopar del dia dels enamorats, amb receptes fàcils per Sant Valentí.

Receptes fàcils per Sant Valentí per llepar-se'n els dits

Tot i que sempre és l'últim plat i alguns acostumen a saltar-se'l, les postres ofereixen una varietat descomunal. A més, però, per Sant Valentí acostuma a ser el plat estrella gràcies a la seva infinitat d'idees per combinar la xocolata amb els dolços, entre moltes altres opcions, i crear uns plats deliciosos i alhora molt romàntics.

Pasta de full en forma de cor fos

Aquest senzill aperitiu pot ser un bonic detall per començar una vetllada romàntica. A més, en donar el primer mos a aquestes delicades de pastes de full per a Sant Valentí, el farcit de pernil i formatge s'inunda i es barreja amb el seu deliciós sabor. Per a 2 comensals es necessiten dues llesques de formatge i dues de pernil, un ou per envernissar i vuit crestes. Després d'uns 10 min d'elaboració i 20 més de cocció, podràs gaudir d'aquesta recepta exquisida.

Amb ajuda d'un motlle per tallar galetes o pastes amb forma de cor, tallem els talls de pernil i de formatge, calculant que per a la pasta de full, necessitarem dues rodanxes de formatge i una de pernil. Sobre cada cercle col·loquem les rodanxes de pernil i formatge que vulguem, per formar el farcit i amb cura cobrim amb una altra cresta o un altre cercle de pasta de full. Després, premem amb els dits remarcant la forma del cor, alhora que segellem la cresta. Les tallem amb un ganivet, deixant aproximadament una vora de més o menys mig centímetre.

pasta de full cor sant valentí
La pasta de full en forma de cor per Sant Valentí

Amb els trossos sobrants, podeu amassar tots junts novament i aprofitar per fer nova massa o utilitzar en altres receptes amb pasta de full. Amb compte, fem el plec donant pessics a la massa i plegant cadascun sobre si mateix de forma correlativa, perquè quedi una mena de tancament trenat. Col·loquem els cors sobre un silpat o un full de paper de coure i els envernissem amb ou batut. Fornegem a 190 °C durant 10 min i ja estarà llest per xalar d'aquesta recepta.

Pastís de formatge i xocolata

Aquestes postres són un luxe per als paladars de qualsevol persona. El dia de Sant Valentí sense xocolata no seria el mateix, així que no poden faltar les receptes amb la xocolata com a ingredient destacat. Per a 2 comensals es necessiten 200 grams de formatge crema, 1 ou, 40 g de mascarpone o iogurt natural, 30 g de sucre, 100 g de xocolata negra, 5 ml de vainilla, una pisca de sal, 5 g de cacau en pols i aigua. L'elaboració són uns 10 minuts i la cocció uns 50 min.

És important treure de la nevera tots els ingredients uns 30 minuts abans. Preescalfar el forn a 170 °C i greixar un motlle rodó desmuntable d'uns 15 cm de diàmetre. Fondre la xocolata al bany maria i deixar refredar lleugerament. Batre en un recipient mitjà el formatge crema escorregut amb l'ou, la vainilla, la sal i el sucre, en el cas de fer-lo servir. Batre a velocitat baixa fins que quedi homogeni. Afegir-hi la xocolata desfeta i barrejar-ho bé. Afegir-hi el mascarpone i abocar al motlle, igualant la superfície amb una espàtula, i enfornar durant uns 50 minuts, fins que en punxar amb un escuradents al centre surti net, o lleugerament tacat.

tarta de queso y chocolate light
Pastís de formatge i xocolata

Per al glacejat només cal tamisar un parell de culleradetes de cacau en pols i barrejar-les bé amb una mica d'aigua tèbia, fins que quedi sense grumolls. En refredar-se i reposar una mica es tornarà espès, però es pot ajustar fàcilment la textura afegint-hi més o menys cacau o aigua. Si fos massa amarg, afegeix-hi sucre de llustre. 

Mousse de maduixa amb estofat de fruits vermells

De postres fetes amb maduixa, n'hi ha per parar un carro. I gairebé tots són recomanables, ja que la maduixa és una fruita molt agraïda i versàtil. Per a 4 o 5 comensals, es necessiten 200 g de maduixes tallades a trossos, 1/2 plàtan tallat a trossos, 1 iogurt natural, 3 cullerades sucre, 2 clares + 3 cullerades de sucre, estofat de fruits vermells i concentrat de grosella. Per fer la decoració es necessita pasta brisa, tires de cobertura de xocolata negra, fulles de menta i maduixes senceres.

mousse maduixa
Mousse de maduixa amb estofat de fruits vermells

L'elaboració és de només 30 minuts. Un temps molt raonable, tenint en compte la meravella de postres que hi haurà a taula passada aquesta estona. En aquest enllaç pots seguir tots els passos per fer aquesta recepta tan dolça.

Pannacotta de gerds amb un toc de xocolata

Sempre que preparem pannacotta ens sorprèn com són de delicioses aquestes petites postres que tan poc esforç i temps comporta. Subtil, delicada i elegant. Així són aquestes postres que suggerim com a remat d'un sopar romàtic de Sant Valentí. Per a 4 comensals es necessiten 1 làmina de gelatina (3 g aproximadament), 200 ml de nata líquida, 250 g de gerds, 70 g de sucre, 10 ml de suc de llimona i 1 unça de xocolata negra. És una recepta per fer en només 10 minuts i deixar-la en repòs dues hores.

Pannacotta de gerds
Pannacotta de gerds amb un toc de xocolata

Per seguir l'elaboració d'una pannacotta, aquí tens l'enllaç amb vídeo per seguir tots els passos. Aquesta pannacotta de gerds amb un toc de xocolata és el zenit perfecte de qualsevol dinar o sopar de celebració. Tot i ser unes postres calòriques, el petit format i la frescor del gerd són els seus aliats, ja que ve de gust sempre. Nosaltres no li podríem fer res més, però si voleu donar-li un toc especial, una mica de nata muntada us anirà de luxe.