Ja us vaig ensenyar com fer un pastís pel dia dels enamorats, de color vermell, molt vistós i sagnant i amb xocolata i melmelada de gerdsPastís Cor vermell de Sant Valentí. Hem de tenir, però, una cosa clara: qualsevol pastís amb forma de cor serveix per celebrar el Sant Valentí. Aquest any veurem com fer un pastís de pasta de full de nata i amb forma de cor que, també és cert, que és un dels més tradicionals. Com veureu, el pot fer tothom gràcies a la seva bàsica elaboració.

Com hem comentat en altres ocasions, podeu fer el full vosaltres mateixos, però jo us recomano provar la pasta de full que venen. Les tires de full enrotllades i estirades que trobareu a qualsevol supermercat ens condicionen molt el resultat. Per tant, amb un parell de plaques d'aquestes i una mica de nata, vosaltres mateixos podeu elaborar un pastisset amb forma de cor molt romàntic. Més fàcil que això, impossible.

És un pastís que aguanta molt bé la congelació i descongelació, així que no dubteu en fer-lo uns dies abans. Sobretot si, com a nosaltres, us agrada més la nata congelada que acabada de muntar. La nata, us recomano que la munteu vosaltres... no utilitzeu pots de nata muntada.

 

Ingredients

2 planxes de pasta de full per estirar

1 ou batut

250 g de nata líquida per muntar

60 g de sucre

Sucre llustre (decorar)

200 g de cobertura de xocolata negra (decorar)

Preparació
1.
cor nata sant valenti pas1

Unim totes dues planxes i les estirem una mica amb un corró. No massa, ja que ens interessa deixar un bon gruix de full.

2.
cor nata sant valenti pas2

Ara, amb un ganivet de punta dibuixarem un cor amb més o menys gràcia.

3.
cor nata sant valenti pas3

No ho talleu del tot per si heu de rectificar.

4.
cor nata sant valenti pas5

Col·loquem el full sobre un paper cuisson en una safata pel forn, que preescalfarem a 180 graus.

5.
cor nata sant valenti pas6

Com veureu, jo en faré dos, de pastissos.

6.
cor nata sant valenti pas7

Ara batem un ou.

7.
cor nata sant valenti pas8

I pintem el full per garantir un bon coloret final.

8.
cor nata sant valenti pas9

I ho enfornem uns 15 minuts aproximadament.

9.
cor nata sant valenti pas10

Un cop cuit veureu que el full és capritxós i sempre queda una mica botorut. No us preocupeu.

10.
cor nata sant valenti pas11

Ja tenim cuit el nostre cor.

11.
cor nata sant valenti pas12

Deixem-lo refredar.

12.
cor nata sant valenti pas13

Quan estigui ben fred i amb molta cura de no clavar els dits, anirem serrant per la meitat...

13.
cor nata sant valenti pas14

fins obtenir dues capes.

14.
cor nata sant valenti pas15

Ummm... quina flaire més bona que fa el full, eh?

15.
cor nata sant valenti pas16

La part de sota ja la podem posar sobre un cartró amb blonda.

16.
cor nata sant valenti pas17

Anem a muntar la nata amb el sucre. Jo he utilitzat una varilla elèctrica, ja que amb la KitchenAid les poques quantitats li costen més i és més pràctic fer-ho així.

17.
cor nata sant valenti pas18

Sense acabar fent mantega... procureu donar-li bona consistència a la nata. De fet, si li doneu la volta al recipient, la nata s'hauria d'aguantar sola sense caure.

18.
cor nata sant valenti pas19

Omplim una mànega pastissera... amb un cornet estriat gran.

19.
cor nata sant valenti pas20

Poc a poc, anirem farcint el full amb una mena de muntanyetes de nata. 

20.
cor nata sant valenti pas21

No cal que feu roses ni res per l'estil, ja que no s'aprecia gaire. Només muntanyetes i tapar bé tots els forats. Que siguin una mica altes, això si, per donar volum al pastís.

21.
cor nata sant valenti pas22

Vinga que ja acabem. Ara... tireu una mica de sucre llustre a la tapa.

22.
cor nata sant valenti pas23

Jo utilitzo un colador fi... per què el sucre llustre queda més ben distribuït que si el tires directament del recipient original.

23.
cor nata sant valenti pas24
24.
cor nata sant valenti pas25

I ja es podria menjar, perfectament.

25.
cor nata sant valenti pas26

En qualsevol cas, a nosaltres ens agrada la nata congelada. Per tant, el podeu reservar al congelador 24 hores. Què ens quedaria? Escriure un "T'estimo" de xocolata, no? No és fàcil, però us mostraré com intentar-ho.

26.
cor nata sant valenti pas27

Doncs vinga, posarem uns 150-200gr de cobertura de xocolata negra a escalfar, al bany maria.

27.
cor nata sant valenti pas28

Mentrestant, anirem a buscar uns fulls de paper, Din A4, per exemple.

28.
cor nata sant valenti pas29

La cobertura s'ha d'atemperar. S'ha d'anar mesurant la temperatura amb el llavi, que és la part més sensible a la calor. Per fer-ho fàcil, diré que la cobertura ha d'estar desfeta però no calenta ni freda. Com la temperatura del cos, més o menys.

29.
cor nata sant valenti pas30

Fem un cornet de paper i l'omplim amb cobertura... i vinga... a provar d'escriure nanos.

30.
cor nata sant valenti pas31

Podeu escriure un t'estimo... però tenint sempre en compte que un cop fred sigui tot una peça. Per tant, podeu unir totes les lletres amb una línia inferior. Aquestes punxes ens serviran per a incrustar-ho al full.

31.
cor nata sant valenti pas32

Podeu fer un cor de xocolata també, el que us vingui de gust.

32.
cor nata sant valenti pas33

Podeu provar diferents tipus de lletra.

33.
cor nata sant valenti pas34

Jo aprofito per fer tota mena de recursos de xocolata. Poseu-los a la nevera durant una estona.

34.
cor nata sant valenti pas35

Quan siguin ben fredes, i amb molt de compte de no trencar-les, podreu desenganxar les vostres figures amb facilitat. Però compte també si teniu les mans massa calentes. Heu d'anar ràpids i amb cura.

35.
cor nata sant valenti pas36

Ja el tenim perfecte per col·locar sobre el nostre pastís.

36.
cor nata sant valenti pas37

Els cors també han quedat força bé, sobretot per la banda de sota.

37.
cor nata sant valenti pas38

Només ens queda decorar el pastís que teníem al congelador.

38.
cor nata sant valenti pas39

La xocolata amb la nata no falla mai.

39.
cor nata sant valenti pas40

Maco, oi? I fàcil de fer.

40.
cor nata sant valenti pas41

Servirem un bon tros.

41.
cor nata sant valenti pas42

En aquest cas sí que incrusto la paraula "T'estimo", que ens serveix per decorar també el plat.

42.
cor nata sant valenti pas43

Ho podeu acompanyar d'un cava ben fresquet...

43.
cor nata sant valenti pas44

La nata combinada amb el full és especialment bona i si està congelada jo considero que és millor. En qualsevol cas, la nata de seguida es descongela.

44.
cor nata sant valenti pas45

Bon profit!