El sopar de Sant Valentí és un moment marcat als calendaris de tothom. Un dia, i sobretot una nit, en què la majoria de gent surt als carrers. Sobretot les parelles que van als restaurants. Però aquesta no és l'opció que tothom tria. Hi ha gent qui no té companyia o qui, amb la seva parella, prefereix quedar-se a casa i muntar-se el pla romàntic sense haver de sortir a cap restaurant. Us proposem 5 idees per un sopar de Sant Valentí a casa ben romàntic.

🍴 Receptes fàcils per a un Sant Valentí romàntic i culinari
 

5 receptes per a un sopar de Sant Valentí a casa ben romàntic

De vegades cuinar pot fer una mica de mandra, i en el dia de Sant Valentí potser una mica més. Per això, amb aquest article et volem facilitar les coses i proposar-te 5 idees per sorprendre amb un sopar de Sant Valentí a casa. Receptes senzilles, còmodes de fer i amb un toc romàntic per encisar la teva parella.

Broquetes de tomàquet i formatge

Una recepta de broquetes de tomàquet i formatge és un entrant perfecte i original de Sant Valentí per fer en aquest sopar especial. Els ingredients són tomàquets cherry, formatge de pasta dura, oli d'oliva verge extra i orenga. L'elaboració és d'un quart d'hora. Rentar els tomàquets cherry i assecar-los. Tallar-los i donar-hi forma de cor. Inserir-los als pals de les broquetes. Tallar el formatge a quadrats i clavar a cada broqueta un trosset. I així, amb totes les broquetes. Ruixar el conjunt amb oli d'oliva verge extra i empolvorar amb orenga picat just abans de servir.

Bombons de salmó

Aquest deliciós àpat que es realitza directament en porcions individuals és un entrant ideal per al dia de Sant Valentí. Els ingredients per a 2 persones són 100 g de salmó fumat, 100 g de formatge crema i una llauna d'anxoves. Per fer aquest farcit, es comença treballant la terrina de formatge crema amb una forquilla perquè sigui menys sòlida i més cremosa. Després de batre una estona, picar les anxoves a trossets petits i incorporar-les a la crema i seguir batent fins a integrar i repartir-ho bé. En una gelera, col·locar porcions de salmó fumat. Es tracta de poder introduir el farcit dins i tancar amb el salmó sobrant. Un cop fets, deixar els "bombons" reposant a la nevera durant 30 minuts.

bombons de salmó
Bombons de salmó

Amanida de taronja i maduixots

Avancem als primers plats. Aquesta és una amanida suau, deliciosa i molt agradable de cuinar per una ocasió com el dia dels enamorats. Els ingredients per a 2 comensals són 8 maduixots, 1 taronja, 75 g d'escarola, 4 raves, formatge feta, pipes, sal, oli d'oliva verge extra i vinagre de poma. L'elaboració és ben fàcil i ràpida de fer. Pelar la taronja i tallar-la en trossets finets i intercalar-ho amb els maduixots tallats per la meitat. Tallar els raves en fines rodanxes i escampar l'escarola i el formatge. Un cop tot muntat, barrejar-ho i amanir-ho al gust amb la sal, l'oli i el vinagre.

Turbot al forn amb gambes amb allada

És una recepta senzilla per fer i amb un resultat deliciós i sorprenent. Els ingredients per a 2 persones són 2 lloms de turbot, cues de gamba, 1 gra d'all, julivert, maionesa, 50 ml d'oli d'oliva verge extra i sal. L'elaboració del plat són 20 minuts. Col·locar els dos lloms de turbot amb la pell cap avall al forn, sobre un parell de cullerades d'oli d'oliva. Mentre s'escalfa el forn a 190 °C, preparar un oli d'all i julivert triturant un gra d'all, les branques de julivert i 50 ml d'oli d'oliva. Pelar les gambes i saltar-les amb tres cullerades o quatre de l'oli d'all i julivert en una paella, tenint cura perquè les gambes no es cuinin massa.

turbot al forn
Turbot al forn amb gambes amb allada

Posar quatre gambes a l'all per sobre de la superfície de cada llom de turbot i afegir-hi una mica de l'oli del sofregit sobre elles. Preparar la maionesa, procurant que quedi més aviat espessa. Cobrir amb la maionesa les gambes perquè no es vegin i afavorir l'efecte sorpresa i ficar la plata al forn uns 10-15 min.

Bombons de cireres al vermut

Per acabar un bon sopar de Sant Valentí a casa, et proposem aquesta recepta dolça. Per a 2 comensals, es necessiten 500 g de cireres, 250 ml de vermut blanc, suc d'una llimona, 250 g d'aigua, 250 g de sucre, 1 cullerada d'extracte de vainilla i 1 canó de canyella. Per fer els bombons de cireres al vermut: 200 g de xocolata de cobertura i 12 cireres al vermut.

Desfer la xocolata, amb cura, perquè no ha de passar de 45 °C. Abocar damunt el taulell de la cuina i amb una espàtula anar-lo temperant fins que la tinguem a 35 °C. Posar-la en una màniga pastissera i quan la tinguem a 28 °C començar a fer els bombons. Omplir la meitat dels motlles, al mig posar-hi una cirera i cobrir-ho. Sacsejar els motlles perquè la xocolata quedi ben repartida, tapar-ho amb paper film i deixar-ho refredar un mínim de 4 hores a fora de la nevera.