Fernando Alonso sempre ha estat una de les opcions més atractives per a les grans escuderies de la graella. I és que l'asturià és un d'aquests pilots el llegat del qual va molt més enllà dels títols obtinguts, gràcies al seu gran pilotatge, als seus avançaments i defenses impossibles, i al seu carisma dins i fora de la pista. El bicampió del món, als seus 42 anys, continua pontificant del que és una llegenda en actiu, i amb el cinquè cotxe de la graella (Aston Martin) ha tornat a sorprendre tothom, acabant quart en el mundial.

Ha passat per grans equips com Ferrari o McLaren, i només una mala decisió el va privar de competir amb Red Bull. Adrian Newey ha reiterat en diverses ocasions que els de Milton Keynes van intentar aconseguir el fitxatge de l'asturià, fins i tot en tres anys diferents, tanmateix, en aquell temps Fernando va prioritzar altres opcions. L'enginyer de la marca austríaca sempre ha dit que el seu gran compte pendent és el de treballar amb el Nano, no obstant això, o bé canvia ell d'equip, o això mai no ocorrerà en la Fórmula 1.

Adrian Newey amb rostre seriós / Foto: Europa Press
Adrian Newey amb rostre seriós / Foto: Europa Press

Lando Norris rebutja Red Bull

Perquè, malgrat alguns rumors que situaven al d'Oviedo en l'òrbita de Red Bull recentment, hi ha trens que només passen una vegada en la vida, o dos, o tres, en aquest cas, però no més. A hores d'ara de la pel·lícula, els de Milton Keynes ja no contemplen Fernando com una opció, atesa l'edat del pilot d'Aston Martin. La marca de begudes energètiques, sabent que a Checo Pérez li'n queda poc al convent, busquen joves pilots per formar un gran projecte de futur al costat de Max Verstappen.

Seguint aquesta idea, a Red Bull han sondejat constantment a una de les sensacions de la graella, Lando Norris. El mateix Helmut Marko lamentava que el de McLaren tingués contracte fins a 2025: "Pérez no és consistent. No sempre està concentrat, però té contracte fins a 2024 i Lando Norris té contracte fins a 2025. És una llàstima que el seu contracte duri tant temps perquè ell seria un dels candidats". Unes declaracions a què no va fer massa cas el pilot dels de Woking, que no té pensat fer el salt a l'equip austríac.

Lando Norris celebrant la segona posició en Brasil / Foto: Europa Press
Lando Norris celebrant la segona posició en Brasil / Foto: Europa Press

Així ho va assegurar el protagonista, després d'anunciar la seva renovació amb McLaren, més enllà de 2025. En unes declaracions molt sinceres, alhora que escasses d'ambició, Norris va admetre que no tenia pensat, ni per indici, enfrontar-se a Max Verstappen sent el seu company, en un repte que hagués suposat un gran salt en la seva carrera, però que, de moment, ha rebutjat.

McLaren anuncia la renovació de Norris

No és cap secret que Lando ha cridat l'atenció de Helmut Marko i Christian Horner, per formar una de les parelles més letals a la graella juntament amb Mad Max, però Norris té altres plans. "Ell (Verstappen) és en un equip en el qual se sent comodíssim. Molt es construeix al seu voltant. Per a qualsevol enfrontar-se al Verstappen d'ara és molt complicat. No crec que sigui qüestió de por. No crec que alguna vegada hagi tingut por d'enfrontar-me a algú. Però si arribes a un equip... Pots desafiar algú tot just aterrar allà?. Crec que és un 'no' per a qualsevol pilot. Si vols competir contra el millor pilot del món no és el millor que pots fer. No és una decisió intel·ligent", va assegurar el britànic.

Andrea Stella al costat de|juntament amb Oscar Piastri i Lando Norris / Foto: Europa Press
Andrea Stella al costat d'Oscar Piastri i Lando Norris / Foto: Europa Press

"Ha estat una decisió fàcil. Havíem negociat durant un temps i en termes d'altres opcions i mirar fora... no necessitava fer això. Hi ha dues coses que influeixen en aquesta decisió: la primera, és que em diverteixo on estic ara. L'altra és si aquest equip pot ajudar-me a complir el meu somni de ser campió del món. I crec que ambdues són certes. Sobretot, la segona. M'encanta estar aquí", va dir un il·lusionat Norris per haver estès la seva vinculació amb McLaren.

"Sempre hi ha discussions amb altres equips, no mentiré. Sols preguntar a la gent el que et poden oferir, però en el meu cas no ha anat més enllà d'això. Si mires on vam acabar l'any passat, van haver-hi prou curses en les quals vam ser a prop del cotxe més superior de tots els temps, i més, si veus com comencem l'any, és bastant impressionant", va finalitzar.