El Barça sí que ha sigut capaç de guanyar el Llevant (5-0) en la vuitena jornada de la Primera Iberdrola, no com els jugadors d'Ernesto Valverde. En un matí assolellat a l'estadi Johan Cruyff, les fortes ràfegues de vent no han impedit que el Barça hagi sumat els 3 punts en un matx on les jugadores de Lluís Cortés han imposat el seu bon joc aconseguint així la setena victòria de la temporada, consolidant la primera posició a la Lliga.

Mariona Alexia Barca Juventus Womens Champions League @FCBfemeni

@FCBfemeni

Amb gols a càrrec de l'anglesa Caroline Hansen i la catalana Alexia Putellas des dels onze metres, les blaugranes han acabat la primera part amb avantatge al marcador i amb una sensació de superioritat que ha seguit durant el segon temps. Les catalanes han gaudit d'un munt d'ocasions per ampliar el compte golejador però els pals ho han evitat.

No ha estat fins al minut 87' quan Jenni Hermoso ha anotat el tercer amb una gran jugada individual i tan sols un minut després ha anotat també el quart. Les jugadores de Lluís Cortés encara han tingut temps per marcar el cinquè, obra de Kheira Hamraoui i acabar així amb una maneta en el marcador.

La victòria contra el Llevant s'emmarca en una setmana on el sindicat de jugadors de la lliga (AFE) i les jugadores de la Primera Iberdrola han decidit convocar una vaga els dies 16 i 17 de novembre pel bloqueig que imposa la patronal i els clubs de la lliga a la proposta del conveni col·lectiu que fa més d'un any que es reclama i s'intenta negociar.

Davant la inactivitat i la posició enrocada que tenen els clubs que no accepten la proposta de les jugadores de cobrar un mínim de 12.000 € a l'any (els clubs no passen del 8.000 €) el Govern, a través del Consell Superior de l'Esport, ha convocat una reunió el pròxim dimarts per intervenir aquesta situació i intentar evitar el bloqueig de la vaga.

barça femení llevant sola @FCBfemení

@FCBfemeni

Aquest conflicte també se suma al front obert que té el Barça amb Mediapro sobre la comercialització dels drets televisius de l'equip a la Primera Iberdrola motiu pel qual els partits del Barça es retransmeten per al canal del club Barça TV.