Dissabte dia 2 de novembre, Dia dels Difunts, i també tarda terrorífica per al Barça. Tot i un gol de penal de Leo Messi, el Llevant ha passat per sobre dels blaugrana en una segona part per oblidar. En només deu minuts els valencians han remuntat un partit que cap culer voldrà recordar (3-1).

Dormint, com sempre

I és que tot i estar el liderat en joc, amb el Barça jugant per no perdre la posició de privilegi, el partit, feixuc i molt espès, ha acabat per apoderar-se dels ànims baixos dels blaugrana. L'equip d'Ernesto Valverde ha tornat a sortir mig adormit, sense intensitat, i veient-les passar. I aquesta sensació de desil·lusió ha acabat sentenciant-los.

Deixant a la banqueta Sergio Busquets i Jordi Alba, el Barça ha tornat a enfocar les seves pregàries en Leo Messi. En l'últim partit va ser clau per superar el Valladolid, i contra el Llevant també ha dit la seva, però ningú l'ha acompanyat.

Messi Llevant Barça EFE

Passada la primera mitja hora de joc, Miramón ha comès una falta clara sobre Semedo dins l'àrea, que ha tornat a jugar a banda canviada. Penal clar i primera alegria d'un partit sense al·licients. Messi, des dels onze metres, ha enganyat el porter rival i ha marcat la primera diferència amb una pena màxima ben executada.

Un miratge en una tarda que seria fantasmagòrica per al Barça. Perquè abans de la mitja part Luis Suárez ha hagut de deixar el seu lloc a Carles Pérez per unes molèsties al turmell. I després ha arribat el desastre.

Deu minuts d'ensurts

El Barça, guanyant al marcador, sobre la gespa semblava un mort vivent. I aquesta sensació de descontrol i poques ganes s'ha traduït en la revifada del rival.

En deu minuts el Llevant ha donat tres cops de castanya al Barça. Al 61, gol de Campaña. Al 63, de Mayoral. I al 69, de Radoja. El Barça, trist, lent i sense idees, no ha pogut ni reaccionar en els vint minuts finals.

Arthur Llevant Barca EFE

Només Messi ha tornat a aparèixer per marcar un gol en el minut 75 que posteriorment el VAR ha anul·lat per fora de joc Griezmann. I només s'ha vist la impotència dels futbolistes, que s'han carregat de targetes grogues, i d'un Valverde que des de la banda feia cara de moniato.

Derrota del Barça a casa del Llevant, que ha fet mèrits per endur-se els tres punts, i moment de replantejar-se coses a Barcelona. Ja fa setmanes que la irregularitat dels blaugrana no deixa ningú content. I amb els tres gols es confirmen sensacions que s'arrosseguen des de l'any passat perquè l'última vegada que el Barça va encaixar tres gols o més va ser en aquella nit d'infaust record contra el Liverpool.