El Govern ha aprovat aquest dimarts el decret de preus universitaris per al curs 2020-2021, que fixa una reducció del 30% en la matrícula dels estudis de grau i màster per a tots els estudiants de les universitats públiques catalanes, segons ha anunciat la portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó.

De fet, el Govern i les universitats catalanes han presentat un document avui sobre com serà el curs vinent. Preveuen un model de docència mixta o híbrida que combini la presencialitat a les aules amb entorns no presencials o virtuals. Malgrat tot, la intenció no és transformar les universitats presencials en universitats en línia i tampoc es canviarà la docència que s'imparteix. En el cas de l'avaluació, s'aposta pels processos d'avaluació continua. 

A principis de juny, la junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), formada per Govern i universitats, va aprovar aquest decret, que aplicarà una reducció global del 30%, a més de descomptes addicionals per als estudiants amb rendes més desfavorides, que se situen en els anomenats trams 1 i 2 i que podran demanar una beca Equitat.

Descomptes complementaris

Els estudiants que se situïn en aquests trams, a banda de gaudir de la rebaixa generalitzada d’un 30% dels preus públics universitaris, podran beneficiar-se de descomptes addicionals en graus i màsters universitaris que habiliten per a l’exercici d’activitats professionals regulades. Concretament, respecte als nous preus universitaris generals, tindran rebaixes del 80% i el 70% respecte al preu màxim de grau. En el cas dels màsters que habiliten per a l’exercici d’activitats professionals regulades, la rebaixa de la que gaudeixen els estudiant dels trams 1 i 2 és del 25% i el 20%, respectivament.

Segons Budó, "amb la rebaixa del 30%, més del 85% del cost d’un grau universitari va a càrrec de la Generalitat" i, per tant, el cost majoritari no repercuteix directament en l’estudiant que cursa la titulació. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat