Diumenge 23 d'abril torna a ser una de les jornades més boniques de casa nostra: arriba Sant Jordi 2024. Després de pandèmies, restriccions i una tornada a la normalitat exitosa, aquest any tampoc serà una festa del llibre i la rosa qualsevol, i és que el Sant Jordi gestionat per la Cambra del Llibre torna a florir de parades de llibres i roses però amb un espai molt més gran que l'any passat, recuperant la superilla literària i ampliant-se a set districtes de la ciutat per primera vegada. També serà el primer any del copagament d'aquestes parades, enmig d'una polèmica i del manifest Per un Sant Jordi popular, que denuncia la privatització de la diada i que muntarà parades alternatives arreu de la capital catalana. On s'ubiquen algunes de les parades a Barcelona per Sant Jordi 2024?

🔴 Sant Jordi 2024, DIRECTE | Signatures de llibres, parades, recomanacions i última hora de la Diada de Catalunya
 

🌹 Llibres per Sant Jordi 2024: recomanacions i novetats literàries
 

✍🏼 Signatures de Sant Jordi 2024: Horaris i lloc de les firmes el 23 d'abril
 

Llibres sant Jordi 2019 Sergi Alcàzar
Foto: Sergi Alcàzar

Mapa de les parades de llibres i roses a Barcelona per Sant Jordi 2024

Enguany, la gran novetat anunciada per l’Ajuntament de la capital catalana ha estat l'ampliació de la ja coneguda superilla literària al centre de la ciutat i la recuperació de les Rambles. Es repetirà un espai exclusiu per a vianants, epicentre de les activitats de Sant Jordi 2024 a Barcelona, que abraçarà el passeig de Gràcia, la Gran Via i la Rambla de Catalunya, però enguany també Gran de Gràcia i les Rambles, espai icònic de la diada de Sant Jordi que havia estat exclosa per la pandèmia durant les passades edicions. La jornada se celebrarà, gestionada per la Cambra del Llibre, en un total de set districtes: Ciutat Vella, Gràcia, Eixample, Les Corts, Sant Martí, Sant Andreu i Sarrià protagonitzaran la diada més descentralitzada de la història a Barcelona en la coneguda com zona professionalitzada. Perquè no et perdis pels carrers de la ciutat, en aquest mapa, a excepció de les parades que s’instal·lin a les portes de llibreries i floristeries, trobareu alguns dels punts on s'instal·laran parades de llibres i roses professionals per Sant Jordi 2024 a Barcelona

La zona de l'Eixample tornarà a ser la que més nombre de parades aculli, amb un total de 230 stands —37 de les quals, de roses—. Tornarà a tenir el centre en el Passeig de Gràcia i transversals, mantenint el perímetre entorn de la Gran Via i Diagonal, amb diversos transversals (Diputació, Mallorca, Provença, Rosselló, amb ampliació a Còrsega i dos trams de la Diagonal fins a Balmes), que connectaran amb la Rambla de Catalunya per a crear un circuit de deambulació de persones, al qual s'afegeix el carrer de Consell de Cent, en una zona tallada al trànsit en la pràctica totalitat (excepte Aragó, València i Gran Via). Un dels reptes és millorar la circulació de persones i evitar massificacions, especialment durant les estones de signatures.