La diada de Sant Jordi és una de les dates més assenyalades als calendaris catalans. Per a molts, i especialment per aquells que estan enamorats, el 23 d'abril és el dia més bonic de l'any: els carrers s'omplen de màgia, amb paradetes carregades de llibres i roses. I tot acompanyat d'un ambient festiu i romàntic. Què pots fer aquest Sant Jordi 2024? A continuació, et facilitarem una guia amb algunes de les millors propostes per la festa de la rosa i del llibre a Barcelona. On es troben les principals parades de la capital catalana? Hi ha portes obertes? Et resolem tots els dubtes!

🌹 Sant Jordi 2024: com serà la diada del 23 d'abril a Catalunya?

📕 Llibres Sant Jordi 2024: recomanacions i novetats editorials de l'any
 

Guia de Sant Jordi 2024 a Barcelona: Què fer?

La diada de Sant Jordi omple tota Catalunya de llibres, roses i activitats culturals per a totes les edats. Per això, des d'ElNacional.cat et portem un recull amb algunes propostes interessants a Barcelona perquè gaudeixis d'aquest dia ple de màgia i literatura. 

Torna la Superilla literària a Barcelona per Sant Jordi 2024

Després de l'èxit de l'anterior edició, el 23 d’abril es tornarà a muntar una superilla literària perquè els ciutadans puguin passejar amb tranquil·litat mentre busquen el millor llibre i compren roses. Aquest Sant Jordi 2024 a Barcelona, l'illa tancada al trànsit se situarà entre la Diagonal, la Gran Via, el carrer de Balmes i de Pau Claris, amb l’extensió per la Rambla i Gran de Gràcia des dels Jardins de Salvador Espriu fins a la travessera de Gràcia. A banda, les Rambles tornaran a ser un dels epicentres de la festa de la rosa i del llibre, que recuperarà la presència de paradetes entre Canaletes i Santa Mònica. La Cambra del Llibre també ha plantejat una proposta descentralitzada, instal·lant parades en set districtes de la capital catalana per primer cop: Ciutat Vella, Gràcia, Eixample, Les Corts, Sant Martí, Sant Andreu i Sarrià.

🟠 Quin llibre regalar per Sant Jordi 2024: la selecció de Revers
 

Portes obertes a edificis i espais emblemàtics de Barcelona

Com és habitual, molts edificis obriran les portes al públic durant la diada de Sant Jordi 2024. De moment, aquests són alguns dels espais que ja han confirmat una nova edició de portes obertes durant el dia 23 d'abril. T'advertim, però, que alguns monuments han decidit anticipar aquesta jornada al diumenge 21 d'abril. 

  • Ajuntament de Barcelona

És el cas de l'Ajuntament de Barcelona, que obrirà les portes el diumenge 21 d'abril de 10.00 hores a 20.00 hores. L'accés és lliure i permet visitar indrets com l'Escala Negra, la Capella del Bon Consell, el Saló de Cròniques, el Saló del Bon Govern, la Sala del Treball, el despatx de l’alcalde, el Saló de Carles Pi i Sunyer, el Saló de Cent, el Saló del Consolat de Mar, la Sala Tàpies, el Despatx d’Honor, el Saló de Carles III, el Saló de la Ciutat, la Galeria Gòtica i l’Escala d’Honor.

  • Palau de la Generalitat

El Palau de la Generalitat també ofereix visites durant Sant Jordi. En concret, l'edifici es podrà visitar al llarg del cap de setmana previ a la diada, el 20 i 21 d'abril de les 11.00 hores a les 19.00 hores, i el mateix dia 23 d'abril, de 12.00 hores a les 20.00 hores. Això sí, per accedir-hi has de fer una inscripció obligatòria. 

  • Biblioteca de Catalunya

La Biblioteca de Catalunya també realitzarà una jornada de portes obertes on podràs visitar l'edifici gratuïtament. També s'hi mostraran col·leccions especials amb motiu de la diada!

  • Palau Güell

Un altre indret que es podrà visitar per Sant Jordi 2024, i que recomanem de passar-hi, és el Palau Güell. L'edifici obrirà una reserva prèvia a partir del 19 d'abril per tal de poder adquirir entrades pel 23 d'abril.

Signatures de Sant Jordi 2024

Sant Jordi 2024 és el dia ideal si vols que el teu autor preferit et signi un llibre! Sobretot a Barcelona, però també a altres ciutats de Catalunya, hi haurà moltes firmes de llibres pels carrers. Si ets un apassionat de la literatura, segur que trobaràs algun autor que t'apassiona. Javier Castillo, Carla Vall, Sonsoles Ónega, Maria Nicolau, Anna Punsoda, Marc Sarrats, Ángel Martín, Espartac Peran, Emma Zafón, Neus Rossell, Pilar Eyre, Silvia Soler, Gemma Ruiz Palà o Jair Dominguez són alguns dels noms que signaran les seves obres en les principals paradetes de Barcelona.

Visita la Casa Batlló

Com molts sabreu, la Casa Batlló està construïda i inspirada al voltant de la llegenda de Sant Jordi. Molts dels seus elements representen una part del compte, com el seu sostre, que simula les escames del drac. Per tant, en el seu dia especial, l'emblemàtic edifici s'omple de roses cada 23 d'abril. Sens dubte és una imatge digna de veure durant la diada. 

Fer un Pa de Sant Jordi boníssim

Si t'agrada cuinar, què millor que passar la diada fent un Pa de Sant Jordi? A la secció La Gourmeteria d'ElNacional.cat tens la millor recepta per fer-lo.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!