El conseller Josep Rull ha manifestat aquest dissabte que ha viscut una "reviscolada difícilment descriptible", però que ha portat a aquesta situació al pres polític? Doncs bé, arran de la pandèmia de la Covid, en el darrer any els reus del seu mòdul han viscut una situació de "confinament rotund"

Una situació que avui ha fet un gir en la jornada que es commemora el Dia Mundial del Teatre. Es dona el cas que Rull havia participat en un taller de teatre en el centre on està ingressat, Lledoners, i coincidint amb aquesta efemèride, ha tornat a pujar sobre l'escenari. 

"Avui, #DiaMundialDelTeatre, després d’un any de confinament rotund del nostre mòdul torno al taller de teatre de la presó i experimento una reviscolada difícilment descriptible", ha indicat Rull en el seu compte de Twitter. 

tuit rull teatro / captura pantalla

En el cas de Rull, com la resta dels presos polítics, a finals de gener les autoritats penitenciàries li van atorgar el tercer grau, un règim de semillibertat que els permetia passar estones fora de la presó. Ara bé, el jutge de vigilància penitenciària número 5 de Catalunya els va retirar el passat 9 de març el tercer grau als presos de Lledoners, per la qual cosa van haver de tornar al centre penitenciari de manera permanent. El conseller de Terrassa ho va fer un dia més tard perquè es va sotmetre a una operació.

Es dona la circumstància que és el segon cop que es revoca aquest dret als presos polítics, ja que el Tribunal Suprem els el va retirar el desembre del 2020

De moment, pel que fa a Dolors Bassa i Carme Forcadell, el jutge de vigilància penitenciària ha resolt deixar-les en aquest règim de semillibertat mentre no decideix si accepta el recurs de la Fiscalia.