Les Festes de la Mercè 2022 a Barcelona comencen a tocar el seu final, després d'una edició que tornava amb totes les forces rere dos anys de restriccions per la pandèmia i que han deixat un regust amarg després dels aldarulls a Barcelona la matinada de dissabte, amb més de 40 ferits, un mort i una desena de detinguts. Per acabar les festes més esperades de la ciutat, arriben els focs artificials de la Mercè 2022 i el Piromusical a Barcelona, que aquest dilluns 26 de setembre clausuren la Festa Major de la capital. Aquí tens 5 miradors o indrets on veure el Piromusical 2022 i els focs artificials de la Mercè en detall.

🎆 Focs artificials per la Mercè 2022: horari i on veure el piromusical


🎉 Mercè 2022: programa, concerts, focs artificials i molt més de la festa major de Barcelona
 

1. Font Màgica de Montjuïc

El primer lloc on veure els focs artificials de la Mercè 2022 és precisament des d'on se celebra el Piromusical, a la Font Màgica de Montjuïc, entre l'avinguda Maria Cristina i el MNAC, Museu Nacional d'Art de Catalunya. El gran avantatge de veure des d'aquí l'espectacle és la combinació del xou pirotècnic amb el de la font màgica, coneguda internacionalment per les seves exhibicions, i que també vesteix de gala per acompanyar el Piromusical. Pots baixar a la parada de metro Espanya amb l'L1 o L3, així com a la parada de Ferrocarrils FGC Plaça Espanya i caminar fins a la plaça on es troba la font. Això sí, la gentada està garantida.

2. Mirador de Las Arenas

El centre comercial Las Arenas, antiga plaça de toros, de plaça Espanya, té un mirador en la seva última planta, on es troben restaurants i bars, que és d'accés gratuït i des d'on podreu gaudir d'una panoràmica dels focs artificials de la Mercè 2022, sense necessitat d'allunyar-vos gaire del cor de l'espectacle, arribant a sentir els petards i l'olor de pólvora. Podeu anar directament a plaça Espanya i dirigir-vos a la planta més alta de Las Arenas per agafar un bon lloc, ja que, en ser rodona, l'única ubicació bona per gaudir el Piromusical 2022 és la banda que encara directament l'avinguda Maria Cristina.

3. MNAC, Museu Nacional d'Art de Catalunya

Al final de l'avinguda Maria Cristina i deixant enrere el cor de l'espectacle a la plaça de la Font Màgica de Montjuïc podreu pujar per les escales -mecàniques o no- fins a dalt de tot, just a sota del palau que allotja el MNAC, el Palau Nacional, construït el 1929 amb motiu de l'Exposició Universal. Als esglaons o grades podreu seure i albirar no només el Piromusical de la Mercè i els seus focs artificials, sinó també una de les vistes més preuades de Barcelona.

4. Mirador del Castell de Montjuïc

La ubicació privilegiada del Castell de Montjuïc, a la cimera de la muntanya que li dona nom, permet unes vistes gairebé immillorables de Barcelona i rodalia. L'entorn del Castell de Montjuïc és un altre dels indrets ideals per veure el Piromusical de la Mercè 2022, en aquest cas allunyat de la gentada i els sorolls, per gaudir-ho en la intimitat i aprofitar per envoltar-se una mica de la natura de la icònica muntanya de Barcelona. Podeu pujar amb temps a peu o agafar el bus 150 des de plaça Espanya per pujar-hi (tenint en compte els serveis mínims per la vaga d'autobusos de Barcelona).

5. Mirador de l'Hotel Miramar, plaça Carlos Ibáñez

També a Montjuïc, però encarant la banda mar, trobem el mirador de l'Hotel Miramar, des d'on podem contemplar els principals monuments de Barcelona, com ara la Sagrada Família o les xemeneies de Paral·lel, així com el port de la ciutat i el mar. Per veure els focs artificials de la Mercè 2022 des d'allà, us podeu dirigir a la plaça Carlos Ibáñez, des d'on podreu gaudir les magnífiques vistes del Piromusical de Barcelona, a mig camí entre el cor de l'espectacle i la natura de la muntanya de Montjuïc.