La Mercè 2023 arranca aquest divendre. En aquesta guia trobaràs tots els detalls que necessites per a no perdre't res i gaudir al complet de les festes. Consulta el programa de la Mercè 2023, concerts, el BAM 2023, els focs artificials del Piromusical, les jornades de portes obretes i molt més!

🎊 Activitats per la Mercè 2023: què fer del 22 al 25 de setembre a Barcelona?
 

Programa de la Mercè 2023 en PDF

El programa oficial de la Mercè 2023 en PDF és el document clau del cap de setmana. Inclou totes les activitats com els concerts, esdeveniments culturals, marionetes, cabaret... Tot ben ordenat perquè et sigui fàcil planificar allò que vols fer. També tens informació sobre el Piromusical de la Mercè 2023, jornades obertes a museus, etc.


Cartell de les festes de la Mercè 2023

El cartell de les festes de la Mercè 2023 és obra de Chamo San, il·lustrador i dibuixant barceloní. La seva proposta per a aquest any, està plena de referències a anteriors cartells de la Mercè. Agafa forma de castell humà, amb l'enxaneta a dalt de tot. També s'hi poden veure molts personatges culturals de la ciutat. 

la merce 2023
La Mercè 2023

Pregó de la Mercè 2023

La pregonera de la Mercè 2023 serà l'escriptora Najat el Hachmi (Beni Sidel, 1979), guanyadora del Premi Ciutat de Barcelona el 2015. 

El pregó tindrà lloc el divendres 22 de setembre al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. Seguidament, començarà el Toc d'inici a la plaça Sant Jaume. 

📣 L’escriptora Najat el Hachmi serà la pregonera de la Mercè 2023, amb cartell de Chamo San
 

Concerts de la Mercè i BAM 2023

A més dels tradicionals concerts del BAM, el Mercè Música i el Cultura Viva, aquest any les festes de la Mercè 2023 ve carregada d'actuacions i música per a tothom. Les propostes estan repartides en 16 espais amb escenaris com la Rambla del Raval, Platja del Bogatell, Menéndez i Pelayo, etc. 

🎶 Concerts de la Mercè 2023 a Barcelona: horaris, escenaris i tots els detalls
 

Piromusical de la Mercè 2023: els increïbles focs artificials de Barcelona

No hi pot faltar el Piromusical, amb els seus magnífics focs artificials al so de la música, com el gran tancament de les festes de la Mercè 2023. L'espectacle tindrà lloc dilluns 25 de setembre de 2023, el darrer dia de les celebracions, cap a les 22 hores, i tindrà una duració de 25 minuts. Els focs artificials es llancen des de Montjuïc i es pot veure en directe des de l'avinguda Reina Maria Cristina. Aquest any se celebra el 30è aniversari del festival, de manera que el Sónar posarà la música del festival. 

🎆 Espectacle de drons a La Mercè 2023: horari i on veure'l
 

👀 On veure el Piromusical de la Mercè 2023: 5 miradors per a veure els focs artificials

 

A part del piromusical, també hi haurà diversos espectacles pirotècnics durant els dies previs. 

  • Divendres 22 de setembre a les 22 h: XXIV Festival Pirotècnic Internacional (Lituània)
  • Dissabte 23 de setembre a les 22 h: XXIV Festival Pirotècnic Internacional (Oman)
  • Diumenge 24 de setembre a les 22 h: Espectacle de Drons
PIROMUSICALS Photo Jordi de Temple aj bcn
El Piromusical d'una edició anterior de la Mercè. / Foto: Jordi de Temple

Castellers de la Mercè 2023

Una de les activitats icòniques de les festes majors són els castellers, i la Mercè 2023 no podia ser una excepció. En concret, hi ha 2 diades castelleres: la històrica el dissabte 23 de setembre i una altre el diumenge 24 de setembre. Passaràs per plaça de Sant Jaume, on tindran lloc aquestes jornades? Doncs t'expliquem una mica sobre les colles que participaran en aquestes diades per ajudar-te a sadollar la teva curiositat. I si vols saber més sobre la Mercè 2023 de Barcelona en general, et convidem que donis un cop d'ull a la guia que trobaràs a continuació.

🎺 Castellers per la Mercè 2023: colles invitades i horaris de la diada castellera