La segona nit de festes de la Mercè de Barcelona ha acabat amb incidents a la zona de plaça Espanya. Un jove de 25 anys ha mort apunyalat a dos quarts de quatre de la matinada a l'avinguda de Maria Cristina. Tot i les tasques del Servei d'Emergències Mèdiques, ha perdut la vida a causa de l'aturada cardíaca que li ha provocat l'agressió amb arma blanca. Al final de la nit, ja de matinada, la policia de la ciutat i els Mossos d’Esquadra han hagut de dispersar grups de joves que han començat a cremar contenidors i altre mobiliari urbà i també han saquejat algunes de les botigues i restaurants de la zona. L'alcaldessa de BarcelonaAda Colau, ha condemnat la violència de la Mercè i ha assegurat que analitzarà si s’hi han destinat prou recursos. Cap al migdia s'ha pogut saber que ja hi ha una desena de detinguts pels aldarulls a Barcelona per la Mercè.

 

Incidents durant el desallotjament de plaça d'Espanya

Tot i que durant tota la nit ja s’han registrat incidents a la zona de l’avinguda de Maria Cristina i de la plaça d’Espanya, amb robatoris i agressions, els greus aldarulls s’han iniciat quan faltaven pocs minuts per les cinc de la matinada, quan efectius d’ordre públic dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana, amb l’ARRO i la UREP, han engegat el desallotjament de la zona de plaça d’Espanya. 

Amb material antiavalots, han començat el desallotjament, a poc a poc, tot i que alguns joves han respost amb llançaments contra la línia policial. Dels llançaments, s’ha passat a l’incendi de mobiliari urbà i, per la zona, han començat també els saquejos en botigues per part dels habituals. Durant més de mitja hora plaça d’Espanya i l’inici del tram de Gran Via s’ha convertit en una batalla campal amb incendis que s’anaven reproduint mentre la policia intentava dispersar els últims esvalotadors i el servei de neteja intentava arranjar la zona abans de la sortida del sol. 

 

Els mateixos que l'any passat

Els incidents s’han registrat just a la mateixa zona que l’any passat la macrobotellada de la Mercè, que es va fer en haver-hi els locals d’oci tancats i sense la celebració de concerts per culpa de la pandèmia, va deixar també greus aldarulls i persones ferides. Durant el matí està previst que l’Ajuntament de Barcelona doni detalls de la intervenció, si han pogut fer recompte dels danys causats, si s’han fet detinguts i hi ha agents de la Guàrdia Urbana o dels Mossos d’Esquadra ferits.

Els aldarulls d'aquesta nit arriben just l'endemà dels greus incidents que es van poder veure la nit de divendres al camp de l'Espanyol, el RCDE Stadium, a Cornellà-El Prat, durant el partit entre les seleccions del Marroc i de Xile. Grups d'aficionats marroquins van assaltar l'estadi, entrant sense entrada, i enfrontant-se als membres de seguretat del camp i dels Mossos d'Esquadra. Quan es va acabar el matx van saltar al terreny de joc, creant desperfectes.