Ha arribat la festa més esperada i els focs artificials per la Mercè 2022 a Barcelona. Entre el 23 i 26 de setembre, la ciutat comtal s'omple de concerts i esdeveniments culturals de tota índole com els emblemàtics castellers, la seva cavalcada o els concerts de la Mercè. Cal destacar la tornada de l'anual Piromusical que serveix com a tancament a unes festes amb un programa reforçat després de dos anys de restriccions i controls d'aforament per la pandèmia. Aquí tens tots els detalls dels focs artificials de la Mercè 2022 i el Piromusical.

🎆 On veure els focs artificials de la Mercè 2022: 5 miradors per gaudir el Piromusical
 

🎉 La Mercè 2022: programa, concerts, focs artificials i molt més de la Festa Major de Barcelona
 

🎵 Concerts de la Mercè 2022 a Barcelona: horaris, escenaris i tots els detalls
 

En l'edició d'aquest any i amb el format tradicional, l'espectacle nocturn tindrà lloc dilluns 26 de setembre, l'últim dia de les celebracions, al voltant de les 22 h. Els assistents podran albirar els focs artificials llançats des de Montjuïc en un xou que combinarà la pirotècnia amb els efectes visuals i els llums de la Font Màgica. L'exhibició serà visible en directe des de l'avinguda Reina Maria Cristina en una funció dividida en cinc blocs musicals.

Tot el que cal saber dels focs artificials de la Mercè 2022

El tradicional espectacle de pirotècnia d'aquest any anirà a càrrec de la companyia Igual i estarà dedicat a la música italiana. Amb aquest motiu començarà el primer bloc: Itàlia, que també serà present a Barcelona durant els dies previs. I és que Roma serà aquest 2022 la ciutat convidada a les festivitats de la capital catalana, sent aquesta la primera vegada que una ciutat italiana es converteix en protagonista de l'esdeveniment.

Rere les primeres melodies italianes, començarà un segon bloc centrat en l'apoderament de la dona i la música feminista. En aquest cas, els focs artificials seran acompanyats per la música d'artistes i creadores nacionals i internacionals.

Com a celebració pels 175 anys de l'emblemàtic Gran Teatre del Liceu, el tercer bloc se servirà d'un repertori operístic que acabarà per donar pas al quart bloc, dedicat a la pau i amb pretensions de crit contra la guerra al món arran del conflicte entre Ucraïna i Rússia. Per acabar i després de tractar temes de rellevància actual, començarà el número final amb músiques més festives que posaran el punt i final a les festes.

Piromusical de la Mercè i Festival Pirotècnic Internacional

A més del tradicional Piromusical, aquest any tindrà lloc a l'Espigó del Gas el XXIII Festival Pirotècnic Internacional de la Mercè. En els dies previs a l'espectacle final de les festes, l'espai entre les platges de Somorrostro i la Barceloneta serà l'escenari per a dues companyies italianes d'artesans de la pólvora que faran gala dels seus millors focs artificials.

Primer serà el torn de la companyia Ianotta Fireworks (Nàpols), que produirà l'espectacle de divendres 23 de setembre a les 22 h. Els seguirà la pirotècnica Morsani (Roma), responsable de l'espectacle del dissabte 24 de setembre, també a les 22 h. La presència d'aquestes dues companyies portarà llum i foc a la ciutat, a més de la representació d'Itàlia en un any que Roma és protagonista directa de la celebració.

Roma, present en els concerts de la Mercè 2022

Els concerts de la Mercè 2022 també són un dels esdeveniments culturals més esperats d'aquest any després de les restriccions d'aforament de les edicions anteriors. El programa d'aquesta edició preveu música per a tots els gustos i diferents punts de la ciutat com la Platja del Bogatell, el Teatre Grec o l'avinguda Reina Maria Cristina.

Més enllà d'artistes urbans de renom com el cantant Alizzz i la barcelonina Luna Ki, així com els grups catalans Els Catarres, Buhos i 31 Fam, la música italiana també tindrà una forta presència en la celebració. D'igual manera que succeirà en els espectacles pirotècnics del cap de setmana i al Piromusical de dilluns, els concerts i exhibicions culturals de la ciutat també portaran els seus assistents a Roma durant els dies festius.

Cantants com Vinicio Capossela, Mannarino, Rachele Andrioli, Paolo Angeli o la mezzosoprano Marta Valero, que recrearà amb l'Orquestra Simfónica Vozes el repertori de la gran Mina, seran algunes de les veus del Festival Música Mercè.

En l'audiovisual, la plaça de la Mercè es convertirà en sala de projeccions on els dies 23, 24 i 25 de setembre tindrà lloc un homenatge musical i visual al compositor Ennio Morricone. A més, també es projectaran els films La grande bellezza, de Paolo Sorrentino, i Roma, de Federico Fellini. D'altra banda, el festival Mercè Arts de Carrer portarà a Barcelona les coreografies dels italians Spellbound Contemporary Ballet, on barcelonins i la resta d'assistents podran aprendre a ballar la tradicional pizzica, així com assistir a espectacles de música, comèdia i titelles com els de la Marlon Banda, l'Orchestrina Caramelle o la companyia Teatro San Carlino. Si t'has quedat amb ganes de saber més, pots consultar la resta de la programació de la Mercè 2022 per estar al corrent del programa de concerts i activitats culturals.