Ada Colau tanca el 2020 amb la pitjor nota des que és alcaldessa de Barcelona. Colau suspèn un cop més en el Baròmetre semestral de l’Ajuntament i treu la nota més baixa des que va arribar el càrrec, amb un 4,3. La majoria de barcelonins, el 46,1% qualifiquen de dolenta o molt dolenta la gestió municipal, i fins a un 65,9% consideren que Barcelona ha empitjorat en el darrer any. Així i tot, la formació d’Ada Colau seria la força més votada si se celebressin ara les eleccions, amb un lleuger avantatge sobre ERC.

Colau no només suspèn en valoració dels barcelonins, sinó que és superada per tres líders municipals que treuen millor nota. Ernest Maragall, un cop més, és l’únic cap de grup municipal que aprova, amb un 5,2, seguit del primer tinent d’alcalde Jaume Collboni, amb un 4,7, i de la cap del grup de JxCat, Elsa Artadi, que treu un 4,4. Tots els líders han baixat nota respecte al baròmetre del juny.

Quant a la resta de caps de grups municipals, Luz Guilarte (Cs) treu un 3,5, el popular Josep Bou un 3 i Manel Valls la pitjor nota, amb un 2,7.

ernest maragall ajuntament barcelona - acn

Ernest Maragall, el líder municipal més ben valorat / ACN

Guanya per molt poc a ERC

En relació amb la intenció de vot, Barcelona en Comú guanyaria ara ERC, però amb un avantatge mínim. La formació de Colau obtindria el suport del 12,2% dels barcelonins, mentre que la de Maragall aconseguiria el 12%. La distància entre ambdues formacions es retalla respecte a l’anterior baròmetre, quan els comuns treien 8 dècimes als republicans.

El PSC es manté, segons el baròmetre, com a tercera força a l’ajuntament (8,3), si bé perd força, igual que JxCat (3,5). Guanyen unes dècimes en intenció de vot Ciutadans (2,2) i el PP (1,4). La CUP, que va quedar fora del consistori a les eleccions del 2019, és la quarta força en intenció de vot (3,6). Hi ha, però, un 29,6% dels barcelonins que encara no sap a qui votaria si ara es fessin les eleccions.

Suspens a la gestió municipal

La crisi de la Covid i el consegüent estat de desànim general passa factura a la gestió del govern municipal. El 46% creu que la gestió ha estat dolenta o molt dolenta, el 14% normal-regular i el 39% considera que ha estat molt bona o bona. Quan es pregunta sobre l’estat de la ciutat durant l’últim any, el 65,9 % creu que ha empitjorat, mentre que un 20,6 % apunta que ha millorat, dos punts menys que en el baròmetre del juny.

 

Imatge principal, l'alcaldessa Ada Colau en un ple municipal / EFE