Canvis a la vista! La previsió del temps anuncia l'arribada d'un tàlveg (zona de baixes pressions) a Catalunya coincidint de ple amb la Mercè 2022 a Barcelona. Quan arribarà la pluja a la ciutat de Barcelona? Es podrà gaudir dels concerts de les Festes de la Mercè? Tot seguit t'expliquem quan començarà a ploure a la capital catalana i fins quan durarà la inestabilitat.

🎉🎊 La Mercè 2022: programa, concerts, focs artificials i molt més de la Festa Major de Barcelona

Arriben les baixes pressions amb tempestes molt fortes

Després d'una setmana tranquil·la que ha vingut acompanyada d'una baixada notable de la temperatura, divendres i dissabte han arribat amb canvis i tempestes. La vigília de la Mercè, s'ha embolicat la troca: ha augmentat ràpidament la inestabilitat i han caigut ruixats i fortes tempestes a molts punts de Catalunya a partir del migdia, però especialment, han afectat a la província de Tarragona, amb inundacions a molts carrers de la ciutat. Per començar el pont, després d'aquesta primera tongada de ruixats, les temperatures han iniciat una baixada que encara s'intensificarà més diumenge.

⚠️ Inundacions a Tarragona per Santa Tecla 2022 | VÍDEOS

Tempesta a Barcelona, setembre del 2019
La Mercè 2022 ha començat passada per aigua amb fortes tempestes a la ciutat de Barcelona / Foto: @objtormentas

Plourà a l'hora del piromusical de la Mercè 2022?

Dissabte, dia de la Mercè, la inestabilitat ha anat a menys, tot i venir d'una amb pluges i tempestes torrencials. A la ciutat de Tarragona, on les tempestes han sigut estàtiques i molt intenses, han caigut més de 130 mm en molt poques hores. S'han de lamentar molts danys materials, carreteres tallades i la suspensió de les festes de Santa Tecla. Per començar el cap de setmana, les tempestes s'han tornat a reactivar a partir del migdia a tota la Serralada Litoral i al Ripollèsdeixant alguna gotellada a Barcelona i amb nous ruixats a Tarragona. Les tronades també han arribat amb molta força a les Illes Balears, deixant més de 50 mm a Mallorca i 70 mm a Menorca, on també han caigut fortes pedregades. Fortes ratxes de vent durant les estones de tempesta. Les temperatures màximes aquest cap de setmana no passaran dels 24ºC i les mínimes, al centre de la ciutat de Barcelona, rondaran els 20ºC.

🎆 Focs artificials per la Mercè 2022: horari i on veure el Piromusical

PIROMUSICAL / Ajuntament de Barcelona
La pluja desapareixerà i es podrà gaudir del piromusical de la Mercè 2022 / Ajuntament de Barcelona

Diumenge, 25 de setembre, ja hem pogut sortir de casa sense el paraigües i també han desaparegut les tronades a punts del litoral. Ambient fresc i, per tant, ens podem constipar fàcilment. Diumenge a la tarda i al vespre, les precipitacions s'han doant a punts de muntanya i no han inteferit amb la celebració de les festes de la Mercè a Barcelona.

🔴 Un mort per apunyalament, saquejos i aldarulls en la segona nit de la Mercè de Barcelona | VÍDEO

El dia del piromusical, dilluns 26, ha començat amb un temps menys inestable i menys núvols. A gran part de Catalunya dominen les estones de sol i a la tarda només es donaran alguns xàfecs entre el Ripollès, Girona i la Costa Brava. A Barcelona a les 22h es podrà gaudir del piromusical sense problemes. La setmana evolucionarà amb ambient fresc i calma meteorològica, però a les tardes cauran xàfecs aïllats i de curta durada sobretot al nord de les comarques de Barcelona, a Girona i al Pirineu. Els termòmetres voldran seguir cap abaix a partir de dijous, haurem de preparar les jaquetes i els paraigües: tornaran les tempestes.

❄️ Cauen els primers flocs de neu a Catalunya, però no es mantindran. La temperatura torna a canviar!