Incidències al trànsit i carreteres tallades a Tarragona per les fortes pluges. Tal com ha informat Protecció Civil aquest divendres a la tarda, les autoritats de trànsit s'han vist obligades a tallar la circulació per la carretera N-340 a causa de les inundacions. Per la mateixa raó també ha quedat interromput el servei de Renfe-Rodalies de la línia R2 entre Tarragona i Port-Aventura per "manca de tensió a la catenària". A més a més, també s'han vist s'han inundat els baixos de l'hospital Santa Tecla, i Joan XXIII, a més del barri mariner del Serrallo o la plaça Imperial Tarraco.

💧 Inundacions a Tarragona per Santa Tecla 2022 | VÍDEOS
 

Inundacions a Tarragona i cotxes embarrancats

Les fortes pluges d'aquest divendres a la tarda al Camp de Tarragona han provocat inundacions i han deixat cotxes embarrancats en diverses localitats del territori. Una altra conseqüència de la pluja ha estat que l'Ajuntament ha decidit suspendre els actes de la festa de Santa Tecla "amb la voluntat de prioritzar la seguretat de la ciutadania". Els Bombers també han explicat que hi ha hagut inundacions en una residència de la Canonja i en una escola del Catllar. L'aigua ha provocat també inundacions al pati de l'escola del Miracle, també a Tarragona, i ha arrossegat molts cotxes al barri de l'Arrabassada. Una altra conseqüència és que el cabal del riu Francolí ha crescut de forma considerable, per bé que sembla que no ha desbordat.

 

Se suspenen els actes de Santa Tecla 2022

Pel que fa a les festes de Santa Tecla, els actes han quedat suspesos fins demà. La mesura afecta la processó del Braç de Santa Tecla, que aquest any commemorava els 700 anys de l'arribada de la relíquia a Tarragona. En conseqüència també ha quedat suspesa l'entrada del Braç de Santa Tecla, que té lloc quan la relíquia torna a la Catedral i tot el seguici popular s'obre al seu pas i executa la dansa dels Set Pecats Capitals. També s'han suspès diversos concerts al passeig de les Palmeres i el castell de focs, organitzat pel guanyador del concurs que es fa a l'estiu. L'Ajuntament calcula que l'aigua que ha caigut supera els 100 litres per metre quadrat, i indica que això ha provocat inundacions a diferents zones de la ciutat com la Part Baixa, l'entorn de la N-340 als barris de Ponent, el tram baix de l'avinguda Països Catalans a Sant Pere i Sant Pau i els passeigs i accessos a les platges de la ciutat.

Carreteres tallades i afectacions al trànsit pels aiguats a Tarragona

En l'àmbit de la xarxa viària, ha calgut tallar la N-340 i l'AP-7 a Vila-seca per inundacions i a la mateixa AP-7 hi ha diversos trams afectats per bassals. També estan afectades la C-32 al Vendrell, l'N-340 a Coma-ruga i l'A-2 a Sant Joan Despí. També han sofert les conseqüències de la pluja els trens, i han resultat afectades les línies R17 de Rodalies i RT2 entre Tarragona i Port-Aventura per manca de tensió a la catenària. S'ha establert un servei alternatiu per carretera. Els Bombers han rebut fins a dos quarts de set de la tarda 94 avisos a la Regió d'Emergències de Tarragona arran de la tempesta. 73 provenien de Tarragona ciutat, però també n'hi ha hagut a Altafulla (4) i Reus (5). El telèfon 112 ha atès 478 trucades fins a les set de la tarda relacionades amb 287 incidències derivades de les pluges. 322 trucades s'han fet des de Tarragona ciutat, 37 des del Catllar i 22 des de Reus.