Tarragona, on s'està celebrant la festa major de Santa Tecla 2022, les fortes precipitacions que han caigut en les últimes hores han provocat inundacions. Concretament, les zones de Sant Pere i Sant Pau, el Serrallo, el barri del Port o fins i tot la Part Alta estan patint inundacions. A més, la pluja obligat a tallar la carretera N-340 entre el Vendrell i Tarragona.

Festes de Santa Tecla 2022: programa, concerts i tot el que pots fer a Tarragona

Carreteres tallades a Tarragona i hospitals inundats per les fortes pluges

Suspeses les activitats de Santa Tecla 2022 per les inundacions a Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona ja ha comunicat que han quedat suspeses totes les activitats de la festa major de Santa Tecla a causa de les fortes pluges.

 

Inundada la zona d'urgències de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona

El fort temporal també ha inundat l'espai d'Urgències de l'Hospital Joan XXIII.  A més de l'Hospital Joan XXIII, la forta pluja ha inundat diversos baixos d'edificis i ha danyat vehicles que circulaven pels carrers.

Ara, les impactants imatges dels carrers inundats de Tarragona estan circulant per les xarxes socials. 

Més de 140 trucades al 112 a Tarragona

El telèfon 112 de Protecció Civil ha rebut més de 140 trucades a causa de les fortes precipitacions que des de les sis de la tarda d'aquest divendres cauen sobre el Camp de Tarragona. 

A llocs com Constantí han caigut prop de 100 litres per metre quadrat en menys de dues hores. I a Vila-seca ha estat necessari tallar la carretera N-340 per inundacions. Sobre la previsió meteorològica, Protecció Civil adverteix que la tempesta es mourà pel litoral de sud a nord i que en les hores vinents es preveu que arribi a Barcelona. Així doncs, amb l'alerta del Pla Inuncat activat, es demana la màxima prudència als habitants d'aquesta àrea del país.

Al seu torn, els Bombers han indicat que entre les tres i dos quarts de sis de la tarda han rebut 28 avisos a la Regió d'Emergències de Tarragona a causa de les grans quantitats d'aigua que han caigut. Els municipis més afectats pels incidents i inundacions són el Catllar (5), Tarragona (10) i Reus (8).

Activada l'alerta del Pla Inuncat

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest matí de divendres l’alerta del Pla Inuncat per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges intenses aquesta propera nit i matinada. Unes precipitacions que podrien deixar grans quantitats d’aigua sobretot a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona.

Concretament, segons ha informat el SMC, els xàfecs més potents podrien superar el llindar dels 20 l/m² en 30 minuts. A més, podrien anar acompanyats localment de tempesta i fenòmens de temps violent com ara fort vent, calamarsa, esclafits o tornados.

Ocasionalment, es podran superar els 30 o 40 l/m² en 30 minuts en episodis de pluja torrencial, fet que podria provocar incidències en zones urbanes per acumulació d’aigua als carrers i inundació de garatges, baixos i locals.