En una societat cada vegada més sexualitzada i on el satisfyer ha vingut per quedar-se, poden sorgir diferents dubtes. Com per exemple, si ara per ara el succionador de clítoris és la joguina sexual més emprada per les dones per arribar a l’orgasme (o no). A més, també pot fer la sensació que parlar de sexe entre dones o bé de masturbació ja no és un tabú o ja no ho és tant. “Parlar de masturbació sempre ha estat un tema una mica censurat. És normal que hi hagi tabú perquè durant molt temps s’ha vist com una cosa negativa o dolenta”, detalla el director clínic de l’Instituto Madrid de Sexología, Héctor Galván Flórez. “Cada vegada se'n parla més, del tema, tant en homes com en dones. I el satisfyer ha obert una finestra pel que fa a la masturbació femenina per parlar-ne, explicar experiències, trencar tabús i pors sobre joguines eròtiques”. En aquesta mateixa línia, la psicòloga i sexòloga del mateix Institut, Paula González, insisteix que “a poc a poc està canviant. La dona se sent cada vegada més lliure per fer-ho i per parlar-ne”. Tot i que remarca que encara “s’arrosseguen algunes emocions com la vergonya, la por i la culpa”.

Les joguines sexuals són tant per a homes com per a dones, i es poden fer servir en parella però també individualment. “Són una alternativa molt positiva per viure la sexualitat de manera satisfactòria i sortir de la rutina i la monotonia sexual. Tot i que sempre dependrà del gust de cada u”, comenta Galván Flórez. “Cada vegada més, no només serveixen per obtenir plaer i conèixer-se millor sinó per posar solució a diferents disfuncions sexuals”.

masturbacio unsplash

Unsplash

L’expert recorda que hi ha una gran varietat d’alternatives. “Disfresses, olis, lubricants, boles xineses, vibradors, masturbadors... i qualsevol d’aquestes opcions poden ajudar a la parella a gaudir més de les seves relacions, augmentant el desig, l’excitació i els orgasmes”, argumenta. “No en podríem recomanar només un perquè la realitat és que cada persona és única i no a tots ens agrada o ens funciona el mateix”, recorda. “La nostra recomanació és estar obert a provar-los perquè sense cap mena de dubte agradarà un més que un altre i permetrà potenciar l’estimulació sexual i el plaer”.

Tipus de joguines sexuals

El món de les joguines sexuals ha evolucionat molt en els últims anys. Així que és possible que, en funció del que es busqui, es puguin trobar diferents joguines per anar provant.

“En el cas de les dones que vulguin experimentar sensacions noves, millorar els orgasmes o tinguin molèsties durant la penetració podria funcionar la utilització de vibradors o estimuladors. Per enfortir el sòl pelvià o la musculatura vaginal podrien resultar més efectives les boles xineses”, exposa. “Per als homes que tinguin problemes d’erecció pot ser recomanable la utilització d’un anell vibrador o masturbadors masculins”. Ara bé, remarca que si hi ha alguna disfunció sexual com l’anorgasmia, la disfunció erèctil, ejaculació precoç o dolor coital, les joguines poden servir d’ajuda però en cap cas seran substitutius d’un tractament.

vibrador unsplash

Vibrador / Unsplash

Els homes tenen punt G?

Sempre s’ha parlat molt del punt G de les dones. Però i els homes, en tenen? “Se sap que el punt G en els homes existeix”, remarca Galván Florez. “I és freqüent que molts homes no s’atreveixin a provar-ho perquè tenen por que se’ls posi en dubte la seva orientació sexual”.

“De vegades no resulta fàcil superar la vergonya, tant per als homes com per a les dones”. D’aquesta manera, remarca que “atrevir-se a provar una joguina eròtica no sempre és fàcil i pot generar confusió o una mica d’angoixa”. Per això, l’expert recomana “provar, relaxar-se i deixar-se portar”.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat