“És difícil descriure què produeix i els moviments concrets que fa el Satisfyer més enllà de dir que em fa arribar a l’orgasme en menys de dos minuts”, detalla la Marina. “Té una tecnologia molt precisa, molt ràpida i més potent que el cos humà”, explica la Laia. “L'efecte succionador és força diferent de qualsevol altra estimulació de les que havia conegut fins ara. Però tampoc diria que l'orgasme sigui més intens o millor. El procés és divertit”, comenta la Sara. La Marta, tot i que assegura que no ha sentit res nou, insisteix que “a aquesta velocitat, és poc comú aconseguir orgasmes de manera manual a través de la masturbació o mitjançant l’acte sexual”.

Una vibració, unes sensacions, una tecnologia potent... però, per què té tant d’èxit? Des de Platanomelón, la botiga online que ha posat de moda el succionador de clítoris, asseguren que la gran acollida del Satisfyer és gràcies “al fet de proporcionar una sensació diferent de la vibració”. És una joguina sexual “innovadora, potent, versàtil –es pot fer servir sota l’aigua– i és adequada per a gairebé totes les vulves –tot i que, com que és tan potent i eficaç, no es recomana a persones que encara no tenen experiència sexual–”. Ara bé, insisteixen que “el que fa atractiu una joguina eròtica és que són capaces de generar sensacions que amb el cos humà són molt difícils d’aconseguir o impossibles. A més de l’efecte sorpresa que provoquen els modes de vibració o de succió en aquest cas”.

Satisfyer Pro 2 Next Generation wikipedia

Imatge del Satisfyer Pro 2 Next Generation / Wikipedia

“L’èxit del Satisfyer és innegable”, comenta la psicòloga i sexòloga de l’Instituto Madrid de Sexología Paula González. “Ha contribuït a aquest fet que moltes influencers i instagramers n'han parlat a les seves xarxes socials”, i afegeix que “la marca promet orgasmes fàcils d’aconseguir i de manera ràpida, fet que ha agradat molt a les usuàries, que ho han recomanat a altres”. I un altre dels motius que segons González també ha ajudat a conèixer el succionador de clítoris és que resulta “nou” perquè és “diferent a un altre tipus de joguines que fins ara hi havia al mercat”.

Preguntada precisament per aquesta qüestió, la Laia insisteix que és perquè “és una joguina que se centra en el plaer del clítoris, a través del qual la majoria de dones arribem a l'orgasme. Fins ara, totes les joguines sexuals femenines tenien forma de penis, el típic consolador. És cert que hi havia 'bales' vibradores i altres, però es venien com un acompanyament al sexe amb parella i no com una eina de masturbació femenina". En aquesta mateixa línia, la Sara també subratlla que la “joguina s’enfoca en el clítoris, que succiona a més de vibrar”. “No té forma fàl·lica, no imita l’anatomia genital d’un home, sinó que se centra a estimular el clítoris, i deixa de banda la vagina”, matisa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ModernaDePueblo (@modernadepueblo) on

El tabú de la masturbació femenina

“Sembla que les dones no tinguem permís per masturbar-nos, com si fos una cosa mal feta, una cosa que hem d’amagar que fem”, comenta la Marina. El que diu, però, no és una sensació aïllada. “Encara hi ha estereotips al voltant del sexe, la masturbació o el plaer en general", detalla una de les sexòlogues de l’equip Platanomelón, Monica Branni. “Venim d’una cultura repressiva i l’única educació sexual que rebem té com a finalitat prevenir malalties de transmissió sexual i embarassos no desitjats; en cap moment es parla de plaer, autoconeixement i autoestima sexual”. Per aquest motiu, subratlla que hi ha “molt desconeixement sobre el nostre potencial eròtic. En el cas de les persones amb vulva és evident, com que no sabem com funciona el nostre cos és complicat gaudir i saber comunicar a la nostra parella què ens agrada i què no”. Per aquest motiu, ressalta que al voltant d’un 65% de les persones amb vulva arriben a l’orgasme, davant del 95% de persones amb penis. “A més, el 60% de les persones amb vulva han fingit orgasmes, com a mínim una vegada a la seva vida”, exposa Branni.

masturbacio unsplash

Unsplash

“Parlar de masturbació sempre ha estat un tema una mica censurat. És normal que hi hagi tabú perquè durant molt temps s’ha vist com una cosa negativa o dolenta”, detalla el director clínic de l’Instituto Madrid de Sexología, Héctor Galván Flórez. “Cada vegada hi ha més obertura sobre el tema, tant en homes com en dones. I el Satisfyer ha obert una finestra pel que fa a la masturbació femenina per parlar-ne, explicar experiències, trencar tabús i pors sobre joguines eròtiques”.

Producte estrella d’aquest Nadal?

En aquests últims mesos, des de Platanomelón expliquen que han notat un increment important, no només en succionadors de clítoris sinó en tots els seus productes. I fins i tot, una allau de preguntes per saber quan els arribaria la seva comanda. De fet, ja és habitual que el producte es trobi en “prevenda”. “És cert que moltes persones van aprofitar tant el Black Friday com el Cyber Monday per comprar regals de Nadal, tant per a elles mateixes o per a regalar”.

Així, demanats per l’augment de vendes, subratllen que aquest ha estat progressiu “fins a consolidar-se com una de les joguines preferides d’aquest últim any”, comenta la directora de màrqueting Kimi Yamada. “A partir del 2018, les vendes d’aquesta joguina van créixer de manera accelerada, fins i tot doblant-ne el valor”. I argumenta que una de les claus de l’èxit podria ser haver-ne millorat la versió. El nou funciona amb bateria, és submergible i té més potència. A més, explica que la família de succionadors ha anat creixent amb diferents versions, com, per exemple, una extensió que estimula el punt G o models que combinen la succió amb la vibració.

La revolució del Satisfyer

“El Satisfyer ha aparegut en plena revolució feminista on la dona busca l'empoderament dins la societat heteropatriarcal”, respon la Laia. I és que el succionador de clítoris ha tingut i està tenint un paper important a l’hora de visibilitzar la masturbació femenina. “Té una tecnologia nova, que es diferencia de les vibracions tradicionals proporcionant ones expansives al voltant del clítoris. És una joguina que li dona protagonisme a la zona erògena fonamental dels genitals ‘femenins’ que, històricament, ha estat invisibilitzada –fins fa uns anys no es presentava ni tan sols als llibres d’anatomia–“, especifica Branni.

A més, insisteix que una de les raons per les quals s'ha virilitzat tant és també l’encaix del context sociocultural: “Constantment busquem rapidesa i immediatesa”.

noia llit unsplash

Unsplash

Addictes al succionador

“Les primeres vegades que el vaig fer servir vaig pensar que no n’hi havia per tant”, explica la Marina. “Alguna cosa no anava bé. No podia ser que la meva sensació fos tan ‘normal’ quan les meves amigues m’havien dit que era la bomba. I, ara, cada vegada m’agrada més”, descriu.

“Igual que qualsevol cosa que ens genera plaer, es poden generar alguns comportaments addictius”, expliquen des de Platanomelón. “Amb Netflix, amb la xocolata, l’esport”. “Generalment, tendim a repetir aquelles accions que ens produeixen plaer, i com més immediat, millor”, i afegeix que “si hi sumem el desconeixement del cos i escasses habilitats de comunicació sexual amb la parella, és fàcil que s’agafi el succionador com a referent per a l’orgasme”.

D’aquesta manera, comenten que “cal saber-lo utilitzar amb moderació, saber-se posar límits perquè no interfereixi en la vida personal i de parella, i, sobretot, resoldre aquelles qüestions que dificulten el nostre gaudi”. Malgrat tot, remarquen que una joguina sexual “no substituirà mai el contacte amb una altra persona”.