Després l'aturada de cinc hores de la circulació de l'AVE entre Madrid i Figueres a causa d'un robatori de cables de fibra òptica i de senyalització, a les 11:30 hores d'aquest dilluns s'ha reprès el servei, amb retards, segons informa Adif a través de les xarxes socials.  Al voltant de les 9 del matí, s'havia reprès la circulació entre Madrid i Camp de Tarragona tant de Renfe com d'Ouigo, però continuava aturada entre el tram de Figueres, Barcelona i el Camp de Tarragona. Moltes persones s'han vist afectades per aquesta incidència, en aquests casos Renfe remarca que tenen dret a la compensació del cost del bitllet. 

De matinada, al voltant del punt quilomètric 545, entre l'Arboç i La Pobla de Montornès, s'haurien sostret uns 600 metres de cable que han deixat inoperativa part de la xarxa ferroviària d'alta velocitat. En un principi Renfe no sabia quan es podria allargar la gestió de la incidència, però poques hores després de l'incident ja començaven a apuntar que el servei es podria reprendre al voltant del migdia, previsió que s'ha complert. Tot i això, la companyia alerta que es poden registrar retards per les restriccions de velocitat perquè els sistemes "no estan totalment normalitzats".

Un detingut pel robatori de cable

Aquest mateix dilluns, els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 19 anys amb relació al robatori. La detenció ha tingut lloc al municipi de Santa Oliva, al Baix Penedès. La policia ha avançat que la detenció no tanca la seva investigació i que no descarten més detencions. 

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.