Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 19 anys amb relació al robatori de cable que ha obligat a tallar la línia d'AVE entre Figueres-Barcelona-Madrid. La detenció s'ha fet al municipi de Santa Oliva (Baix Penedès). La policia ha advertit a través de les xarxes que aquesta detenció no tanca la investigació al voltant d'aquest robatori, de manera que no es descarten més detencions. 

Les primeres estimacions apuntarien que s'han sostret uns 600 metres de cable de fibra òptica i de senyalització. Els fets haurien tingut lloc al voltant de les dues de la matinada en el tram de via entre l'Arboç i Figueres. Tècnics de la companyia s'han desplaçat fins a diferents punts del trajecte i han detectat diversos talls de cable de fibra òptica en les dues vies en un tram d'uns 200 metres al voltant del punt quilomètric 545, entre l'Arboç i La Pobla de Montornès. 

Com reclamar per les incidències a Renfe provocades pels retards a l'AVE?

Servei aturat entre Madrid i Figueres

El robatori de cable de fibra òptica ha provocat que la circulació de trens entre Madrid i Figueres hagi quedat suspesa des de primeres hores del matí d'aquest dilluns. En un principi Renfe no sabia quant es podria allargar la gestió de la incidència, tanmateix, a mesura que han anat passant les hores la companyia ha començat a apuntar que cap al migdia es podria començar a reprendre de forma progressiva la circulació. Així ha estat, ja que a les 11:30 s'ha informat que els trens tornaven a circular, tot i que amb retards.

Fins al moment, una vintena de trens s'haurien vist afectats per aquest robatori i les seves conseqüències. Renfe ha remarcat que tots els afectats per aquesta incident tenen la possibilitat de canviar o anul·lar el bitllet sense cap cost. Pel que fa a les alternatives,  Adif recomana als viatgers amb destinació a Barcelona des de Figueres i Girona recórrer als serveis de Rodalies. Per als passatgers des de Madrid, la companyia ha habilitat un tren especial que ha sortit aquest dilluns a les 8:57 hores de l'estació de Madrid Porta d'Atocha cap a Camp de Tarragona per als viatgers amb destinació a Calataiud, Saragossa, Lleida i Camp de Tarragona.

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.