La circulació de trens d'alta velocitat, com l'AVE, ha quedat interrompuda aquest dilluns entre les estacions de Figueres-Vilafant (Girona) i l'Arboç (Tarragona) per un robatori a les vies. Tot plegat, ha obligat a tallar la circulació d'alta velocitat entre Madrid i Figueres, segons ha informat Adif a les xarxes. Les primeres estimacions apuntarien que s'han sostret uns 600 metres de cable de fibra òptica i de senyalització. A les 11:30, Adif ha informat que es reprèn la circulació, tot i que amb retards a causa de  les restriccions de velocitat perquè els sistemes "no estan totalment normalitzats".

No s'han donat massa detalls sobre el robatori que ha iniciat el caos en el tràfic ferroviari aquest dilluns. En una entrevista a TV3, el portaveu de Renfe, Antonio Carmona, ha exposat que els treballadors s'estaven centrant a informar els passatgers afectats, ja que Renfe els ofereix la possibilitat de canvi o anul·lació de bitllet sense cap cost. Adif recomana als viatgers amb destinació a Barcelona des de Figueres i Girona recórrer als serveis de Rodalies. Pel que fa als viatgers des de Madrid, Renfe ha habilitat un tren especial que ha sortit aquest dilluns a les 8:57 hores de l'estació de Madrid Porta d'Atocha cap a Camp de Tarragona per als viatgers amb destinació a Calataiud, Saragossa, Lleida i Camp de Tarragona.

Segons informa l'ACN tot plegat ha succeït de matinada. Cap a les 2:30 hores s'han detectat afectacions a les comunicacions, senyalització, detectors de caigudes d'objectes i altres dispositius de seguretat entre l'Arboç i Figueres. Tècnics de la companyia s'han desplaçat fins a diferents punts del trajecte i han detectat diversos talls de cable de fibra òptica en les dues vies en un tram d'uns 200 metres al voltant del punt quilomètric 545, entre l'Arboç i La Pobla de Montornès. Segons les primeres estimacions, s'haurien sostret uns 600 metres de cable de fibra òptica i de senyalització.

A primeres hores del matí d'aquest dilluns, des de Renfe no es feien estimacions sobre quan es podria allargar la incidència. Tanmateix, a mesura que han anat avançant les hores la companyia ha afirmat que a mig matí s'espera que es pugui reprendre de manera progressiva la circulació.

Un detingut pel robatori

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home jove de 19 anys relacionat amb el robatori de cablejat que provocat el caos d'aquest dilluns en els trens d'alta velocitat. La detenció s'ha fet al municipi de Santa Oliva (Baix Penedès). El cos policial manté la investigació oberta i no descarta més detencions, segons informen a través de les xarxes socials.