El macrooperatiu contra el tràfic de drogues a Ciutat Vella va obligar els narcotraficants a buscar noves vies per tal de continuar amb la seva activitat criminal. Un petit grup va decidir mantenir-se al districte mentre que gran part dels camells es van traslladar a altres zones de Barcelona. Després d'actuar contra dos punts de venda a l'Eixample i diversos al Poble Sec, els Mossos d'Esquadra han desmantellat aquest dimecres el primer narcopís detectat al districte de Sant Martí i han detingut els dos principals responsables.

La investigació policial va començar arran de tota una sèrie de queixes que alertaven de la presència d'un nou punt de venda en un pis ocupat il·legalment al carrer Còrsega. El narcopís portava en funcionament des de principis del 2019 i les primeres indagacions dels agents van poder constatar com les diferents persones que entraven i sortien de l’immoble presentaven símptomes d'haver consumit substàncies estupefaents o bé, un cop escorcollats, se'ls intervenia petites quantitats d'haixix, heroïna o metamfetamines.

A més, les vigilàncies efectuades van poder constatar que la majoria d'individus que accedien al domicili investigat  tardaven molta estona en sortir, la qual cosa va evidenciar que el pis s’havia convertit en un espai per al consum de drogues.

Detenció sorpresa

El dispositiu d'aquest dimecres ha començat a quarts de set del matí. En el moment de l'entrada dels agents, dins del narcopís només hi havia una dona de 35 anys de nacionalitat portuguesa, que ha resultat detinguda com una de les principals responsables del punt de venda. La policia ha intervingut pastilles d’èxtasi i metamfetamina, diners i estris per a la manipulació de les drogues. 

Quan els Mossos ja es disposaven a donar per finalitzat l'operatiu, un home de 34 anys de nacionalitat espanyola -que no tenia coneixement de la presència de la policia al pis- s'ha presentat amb una balança de precisió i pastilles d’èxtasi i ketamina. Els agents han procedit a la seva detenció com un dels inquilins i narcotraficants que operaven al punt de venda.

Investigació oberta

La ràpida actuació dels investigadors ha evitat que el narcopís es convertís en un punt d’atracció permanent per a persones toxicòmanes i ha permès que el seu legítim propietari pogués recuperar l'habitatge. Els Mossos mantenen la investigació oberta i no descarten noves detencions.