Un operatiu dels Mossos d’Esquadra ha permès desmantellar dos nous narcopisos que s’havien instal·lat a l’Eixample. Els punts de venda de drogues estaven situats ambdós al número 11 del carrer de Villarroel i feia poques setmanes que estaven operatius. L’operació policial d’aquest dimarts ha acabat amb dos detinguts de nacionalitat paquistanesa de 20 i 22 anys i s’investiga la implicació de quatre persones més, dues de les quals han acabat detingudes pel Cos Nacional de Policia (CNP), per irregularitats relacionades amb el permís de residència.

Els veïns del mateix immoble haurien sigut els que van donar la veu d’alarma el passat 5 de novembre. Agents de paisà -coordinats pel Jutjat de d’Instrucció i Primera Instància de Barcelona núm.18- van poder corroborar les queixes i el testimoni de diversos toxicòmans va confirmar que els narcopisos desmantellats estaven regentats per persones que ja estaven sent investigades arran del macrooperatiu a Ciutat Vella. L'objectiu dels detinguts era traslladar la seva activitat delictiva i continuar distribuint tota mena de substàncies estupefaents a toxicòmans habituals del barri del Raval.

narcopisos Anton Rosa

Aprofitant l’ordre de desnonament d’un dels pisos ocupats, al tercer pis de l’edifici, els Mossos han desplegat un operatiu poc abans de les set del matí per escorcollar i desmantellar els punts de venda. Segons confirma el sotsinspector cap de la unitat d’investigació dels Mossos d’Esquadra a l’Eixample, Josep Maria Pujol, aquests son els primers narcopisos detectats a l’Eixample.

Els pisos ocupats es trobaven al tercer pis del número 11 i el propietari és un particular. Durant els escorcolls als domicilis, la policia ha comissat petites dosis de cocaïna, embolcalls i diners en efectiu. Fonts de la investigació asseguren que s’està treballant per poder entregar els pisos a la propietat tan abans com sigui possible per evitar que els espais siguin reocupats. Un dels narcopisos serà entregat durant el dia d’avui i la previsió és que l’altre també pugui ser lliurat en el termini d’una o dues setmanes.

Narcosala amb vistes

Aquests punts de venda no només son particulars per la seva ubicació. El consum de drogues no es realitzava majoritàriament als pisos ocupats sinó que es feia a la terrassa comunitària de l’edifici.

narcopisos Anton Rosa

L’ampli espai és ple de restes d’obres i d’escombraries. Entre la brossa i les runes encara es poden veure algunes xeringues utilitzades i els seus precintes. En una espècie de caseta coberta a la mateixa terrassa, s’hi apleguen en un racó més d’una desena de xeringues també utilitzades. Inclús hi ha una camisa tacada de sang penjada d’una de les finestres d’aquest espai. Els drogoaddictes haurien utilitzat la terrassa com una narcosala amb vistes a l’Eixample.

narcopisos Anton Rosa

Pressió policial

Segons els Mossos, el fet que dos narcopisos s'hagin establert per primera vegada a l'Eixample és una conseqüència directa de la pressió policial a Ciutat Vella. Després del gran cop contra la xarxa dominicana que controlava gran part del tràfic de drogues del barri del Raval, alguns dels narcotraficants supervivents han decidit traslladar-se a altres zones de la ciutat on la vigilància no es tan intensa, ja que la presència de patrulles al barri cèntric és constant. Això explicaria també que els punts de venda desmantellats estiguessin situats a tocar de la Ronda de Sant Antoni, avinguda que limita amb la part alta del Raval. Fonts dels Mossos asseguren que aquest grup de narcopisos no té relació directa amb la màfia dominicana tot i que els detinguts si estaven investigats dins el marc de l'operació Bacar contra el narcotràfic a Ciutat Vella.