El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha demanat que des de la Moncloa s'activi el passaport covid, com ja han fet països veïns com França o Alemanya.

Padrós ha dit que és "imperiosa la necessitat" d'activar el passaport covid, un document que certifica que estàs vacunat, que has passat la covid recentment o que has donat negatiu en una PCR fa menys de 48 hores. França i Alemanya, entre altres països ja han activat el passaport covid i el demanen per entrar a bars i restaurants. Aquestes dures mesures han desembocat en protestes multitudinàries constants en contra de l'obligatorietat de presentar el passaport per poder entrar a la restauració.

padros

"Crec que ja és imperiosa la necessitat d'activar el passaport de vacunació Covid-19 i la seva aplicació selectiva des de la Moncloa", ha tuitat el president del Col·legi de Metges de Barcelona.

La restauració dividida pel passaport

El sector de l'hostaleria de Barcelona està dividit en el debat sobre l'aplicació d'un passaport covid per entrar als establiments, una mesura pionera a França i que altres països com Portugal i Itàlia també han adoptat. Des del Gremi de Restauració de Barcelona veurien amb bons ulls la proposta, ja que opinen que incentivaria la vacunació i evitaria tancaments com els viscuts durant els últims mesos. El Gremi d'Hotels de Barcelona, en canvi, creu que s'haurien d'adoptar mesures alternatives que no haguessin de ser controlades pels mateixos negocis.

Des del camp de la bioètica també qüestionen la mesura, mentre que els experts juristes assenyalen que, ara mateix, la proposta no tindria base legal per ser aplicada.

El Gremi de Restauració

El president del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, opina que es tractaria d'una bona opció per controlar futures onades. "Sempre sota els supòsits que ens trobem en nivells d'incidència elevada i que la vacunació estigui oberta a tothom, seria una mesura que rebria el nostre suport", apunta en declaracions a l'ACN. Pel màxim responsable de l'associació, l'aplicació d'aquesta mesura a altres països "és la constatació que no es poden tornar a fer passos enrere" i que cal vetllar per la recuperació dels sectors més afectats per la pandèmia.

"El càstig a algunes de les activitats econòmiques no pot ser la recepta del futur", subratlla. Tal com defensa, el sector de la restauració "no pot viure constantment amb el fre de mà posat", i veu igual d'important "controlar la pandèmia i que la gent arribi a final de mes".

Imatge principal: Jaume Padrós en un acte. - Sergi Alcàzar