Esclaten manifestacions massives a França contra el passaport Covid. El Certificat Digital Covid és necessari per poder accedir als centres culturals, restaurants i centres comercials. Les manifestacions han acabat en aldarulls arreu dels carrers de París, s'han produït xocs entre manifestants anti passaport Covid i la policia francesa.

Les mobilitzacions, que han tingut lloc a les principals ciutats del país, com París, Marsella, Lió, Montpeller, Nants i Rennes, han sigut convocades després que l'executiu de Macron imposes la vacunació de tots els treballadors sanitaris i l'ús del certificat sanitari per la realització de determinades activitats.

La policia estima que més de 100.000 persones s'han sumat a la capital. S'han registrat enfrontaments entre les forces de seguretat que han respost amb llançaments de gasos lacrimògens contra els manifestants. Els manifestants han sortit de la plaça de la Bastilla seguint la iniciativa de les Armilles Grogues, els assistents han refusat el passaport sanitari que busca incentivar la vacunació entre els més reticents.

 

Dures restriccions

França va anunciar l'obligatorietat de presentar el Certificat Digital Covid per accedir a la restauració o viatjar. El president de la República, Emmanuel Macron, va anunciar que el "passaport Covid-19", un test negatiu o un certificat negatiu que demostri que s'ha passat la malaltia seran obligatoris per accedir a "cafès, restaurants, centres comercials, avions, trens i establiments mèdics" a partir d'agost.

També va assegurar que la mesura es començarà a aplicar en esdeveniments a les discoteques, grans esdeveniments socials o esportius amb més de 1.000 persones i s'exigirà per accedir a espectacles culturals amb més de 50 persones a partir del 21 de juliol. A la resta d'espais haurà de ser aprovada a partir d'una legislació específica, que s'aplicarà sobre tots els majors de 12 anys.

En aquest marc, els ciutadans francesos s'han llençat als carrers per protestar i mostrar la seva disconformitat amb les mesures restrictives de l'executiu de Macron. A la capital francesa s'han concentrat milers de parisencs en contra del passaport Covid.

Imatge principal: Manifestació contra el passaport Covid. - @lucas_rtfrance