Per probabilitat a River Park tocava trobar marihuana. I així ha sigut. Hi ha plantacions de marihuana gairebé a cada racó de Catalunya, que han convertit el país en un narco paradís, per tant, no era estrany que a la urbanització que ha patit més danys per culpa de l’incendi del Pont de Vilomara també amagués una plantació. I ja ha aparegut. No s’ha cremat, les flames van arribar a la porta.

Els Mossos d’Esquadra patrullen la urbanització per evitar robatoris i pillatge i s’han fet controls a les entrades de River Park per identificar a les persones que entren, amb el mateix propòsit. Ahir a la tarda, i segons ha pogut saber ElNacional.cat, una patrulla de la policia catalana que participava en aquesta vigilància de la urbanització de River Park va veure tres persones a l’exterior d’una casa, que en notar la presència del cotxe patrulla van fugir corrent. Els agents van iniciar la recerca per intentar-los caçar i identificar, però no va ser possible.

Plantació amb 1.000 plantes de marihuana

Quan van tornar a la casa on havien detectat els tres homes, que en un primer moment van sospitar que podrien ser lladres, els agents van localitzar les portes obertes i a l’interior una plantació de marihuana de 1.000 plantes, segons han confirmat fonts de la policia catalana a ElNacional.cat. La plantació d’interior comptava amb un sistema de reg i també una instal·lació elèctrica, que si bé no va arribar a cremar, sí que va quedar sense funcionament a causa de tall de subministraments que va patir la urbanització per culpa de l’incendi. 

Els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Bages han obert una investigació per aclarir els fets, identificar els tres homes i saber com havien accedit a la casa, si era de la seva propietat o l’havien ocupat de manera il·legal. A l’exterior de la finca els Mossos van intervenir un vehicle, que se sospita que és dels tres jardiners.

EuropaPress 4582958 agente vigila inmediaciones zonas afectadas fuego urbanizacion river park
Control dels Mossos d'Esquadra a l'entrada de River Park, al Pont de Vilomara / Lorena Sopêna 

Una denúncia per un pany forçat

Els veïns de River Park asseguren que d’ençà que van haver de marxar, desallotjats per les flames que van arribar fins a les portes de casa seva, han patit saquejos i robatoris, tot i que els Mossos ho descarten, i asseguren que només han rebut una denúncia per part d’un veí que quan va tornar a la urbanització, després de l’incendi, es va trobar la porta de casa seva amb marques de forceig, tot i que no van arribar a accedir a l’interior. Els veïns han alertat que tenen temor de robatoris, després que moltes cases hagin quedat inservibles i la gent n’ha hagut de marxar. Els Mossos d’Esquadra han explicat que mantindran els controls i els patrullatges preventius per evitar-ho, si bé asseguren que, ara per ara, a part de l’incident amb la plantació de marihuana i aquesta denúncia, no tenen coneixement de més fets delictius a River Park. El que sí que segueix en marxa és la investigació per identificar i localitzar el piròman que va iniciar, segons els Agents Rurals, l’incendi.

De manera paral·lela, les empreses de subministrament elèctric segueixen amb les tasques de substitució del cablejat cremat i la majoria dels clients ja han pogut recuperar el subministrament. Ahir al vespre, segons va informar Protecció Civil, quedaven encara 44 clients de la urbanització del Pont de Vilomara sense llum.