El diari francès Le Figaro s'ha sumat als mitjans internacionals que s'estan fent ressò de l'augment de delictes a la ciutat de Barcelona. En un article publicat aquest dijous, el rotatiu francès resumeix d'aquesta manera la situació actual de la capital catalana: "Barcelona, erosionada per la inseguretat".

"Amb 120 delictes per cada 1000 habitants, la ciutat té la taxa de criminalitat més alta d'Espanya. Un fenomen que preocupa turistes i habitants", adverteix l'article, que també aporta dades esfereïdores. "Vuit morts des de l'1 de juliol contra deu durant tot l'any 2018", apunta. 

L'article explica que Barcelona pateix "un augment de robatoris de carrer i atracaments" i explica l'afer dels narcopisos: "Habitatges ocupats per narcotraficants que organitzen allà el tràfic de drogues", aclareix. A més, també precisa que els robatoris estan dirigits, en moltes ocasions, cap a turistes i "residents il·lustres, com l'ambaixador d'Afganistan, que va ser agredit i a qui li van robar un rellotge de luxe".

"El clima d'inseguretat a Barcelona comença a preocupar els residents, els visitants i les autoritats de la ciutat més turística d'Espanya. Tant és així que l'ambaixada dels Estats Units ha emès una alerta aquest dijous per recomanar als seus ciutadans allunyar-se de les zones més populars i no resistir-se en cas d'atac", afegeix.

Le Figaro, doncs, se suma a la BBC, el Frankfurter Allgemeine i el Der Spiegel, que ja han publicat reportatge sobre l'augment de robatoris i atracaments que està vivint Barcelona aquest estiu.