El Frankfurter Allgemeine, considerat el principal diari d'Alemanya, ha llançat una duríssima crítica als problemes de seguretat que pateix la ciutat de Barcelona. En un reportatge titulat La ciutat dels lladres, el diari afirma que la capital de Catalunya "s'enfonsa en els delictes de carrer". "En una setmana, s'han produit un centenar de robatoris en el barri vell: Barcelona s'enfonsa en els delictes de carrer. Augmenta la incertesa dels ciutadans, se senten abandonats pels polítics, i per als turistes no resulta en absolut inofensiu", assenyala amb preocupació.

El Frankfurter adverteix que a un lloc tan emblemàtic com la Sagrada Família cal tenir present que "els carteristes no són lluny", i que cal estar vigilants. Explica que a les parades de Metro pròximes hi ha persones que alerten de la presència de carteristes, si els veuen.

Frankfurter

El diari fa menció de la passivitat de l'Ajuntament durant anys, i afirma que "molts acusen l'alcaldessa de l'esquerra alternativa d'haver restat inactiva durant massa temps". Posa com a exemple d'això les plataformes ciutadanes contra la delinqüència que han aparegut en poc temps a la capital catalana.

Segon el Frankfurter, el problema no és menor i recorda que ha causat morts. "Durant la temporada alta de turisme, s'han denunciat 40 rotaboris violents a Barcelona en pocs dies. Entre les víctimes hi ha també membres de la família reial de Qatar. I una dirigent política de Corea del Sud va morir a causa de les ferides que va patir al cap, quan va caure després que uns lladres li van prendre la bossa. Segons les enquestes, la creixent inseguretat és la preocupació més gran dels ciutadans de Barcelona", afegeix.