El consolat dels Estats Units a Barcelona va emetre dimecres un nou avís alertant de forma explícita de “l’augment de la criminalitat violenta a Barcelona”. Es tracta d’un advertiment que se suma al que ja va emetre a principis de mes l’ambaixada a Espanya però que aquest cop fa esment específic a la capital catalana. També ahir el consolat alemany va fer un altre advertiment sobre la delinqüència.

En concret, l’avís alerta que a “les zones turístiques més populars” hi ha hagut un increment de la delinqüència aquest mes d’agost, afegint que cada cop hi ha més “robatoris agressius de joies, rellotges i moneders” i que en alguns casos, aquests incidents han resultat en lesions.

Per això mateix, el consolat ha publicat els següents consells per als ciutadans dels Estats Units que vulguin visitar Barcelona, com ara tenir molta cura dels objectes personals, mantenir l’alerta en tot moment, no mostrar signes de riquesa com joies o rellotges cars i a més, “no resistir-se físicament a un intent de robatori”.