Der Spiegel, el setmanari més important d'Alemanya, ha publicat un contundent reportatge advertint de la crisi de seguretat de Barcelona. "Barcelona es converteix en una ciutat dels delictes", titula la publicació, que destaca també l'aparició de vigilants veïnals davant els creixents problemes de delinqüència.

"Carteristes, lladres, vigilants: La metròpoli turística de Barcelona té un problema de seguretat. Els veïns recorren a la justícia de la pròpia mà", assenyala.

Der Spiegel recordat que entre les persones víctimes de robatoris amb agressió hi ha l'ambaixador de l'Afganistan, i una dirigent de Corea del Sud, que finalment va morir a causa de les ferides. "Aquesta mort va causar impacte. Perquè il·lustra un problema que provoca cada cop més preocupació a la gent d'aquesta metròpoli turística espanyola: la delinqüència de carrer", afegeix.

Spiegel

El setmanari assegura que Barcelona atrau el turisme "com cap altra ciutat d'Europa", fins al punt de rep al voltant de 30 milions de visitants cada any. Recorda que durant molt temps Barcelona ha estat "una de les ciutats més segures del continent", i cita en aquest sentit un informe de The Economist en el sentit que fa tan sols 2 anys els delictes només eren menys freqüents que a Barcelona en 4 ciutats europees.

Però "això s'ha acabat". Subratlla que s'han produït 12 morts violentes des de començaments d'any a la capital catalana, 3 d'elles només en la setmana passada.