La jutge ha citat com a investigat Luis Rubiales el 29 d'abril pels contractes de la RFEF. De la mateixa manera, la titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 4 de Majadahonda, Delia Rodrigo, ha citat com a testimoni el president interí de la Federació, Pedro Rocha, aquest divendres 12 d'abril.

Rodrigo ha adoptat la decisió en una providència d'aquest dimarts, en la qual fixa les primeres declaracions del cas Brody després dels registres del passat 20 de març, tant a la mateixa Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) com al domicili de Rubiales a Granada. El primer a declarar serà Rocha, que es presenta a la reelecció com a president de l'entitat.

Primer Rocha, després Rubiales

Si Rocha declararà aquest divendres com a testimoni, Rubiales ho farà unes setmanes després com a imputat en el procediment en el qual s'investiguen diverses contractacions de la RFEF —com la que va assignar les obres de l'estadi de La Cartuja (Sevilla) a l'empresa Gruconsa o el contracte que va traslladar la Supercopa a l'Aràbia Saudita—.

La jutge també ha dictat aquest dimarts una altra interlocutòria, en la qual acorda aixecar el secret d'una peça separada en la qual va cursar una comissió rogatòria a la República Dominicana per "realitzar determinades diligències d'investigació". En el marc d'aquesta comissió rogatòria, diversos agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil van practicar dilluns de la setmana passada un registre a l'habitatge on s'allotjava Rubiales a Punta Cana.

No torna el Mercedes

Dos dies després de registre, dimecres, l'expresident de la Federació va aterrar a Madrid després d'avançar el seu vol i va ser detingut a l'aeroport de Barajas per la Guàrdia Civil. Rubiales es va negar a declarar i va quedar en llibertat, a l'espera de declarar davant la jutge —cosa que passarà el pròxim 29 d'abril—. Entre les qüestions sota sospita dels investigadors hi figura la contractació de l'empresa Gruconsa per obres de la RFEF: la Guàrdia Civil creu que durant la seva època com a president s'hauria contractat la constructora a canvi de pagaments a una societat administrada pel seu amic Francisco Javier Martín, conegut com a Nene. Segons un ofici de l'UCO, Rubiales i Martín "pretenien continuar rebent beneficis, aparentment no justificats en l'actualitat, dels nous projectes aconseguits per Gruconsa, que es trobin vinculats directament o indirectament a la RFEF".

En una altra interlocutòria d'aquest dimarts, Rodrigo atén la sol·licitud de la dona de Nene i li torna diversos dispositius informàtics intervinguts en el marc del procediment. Però no fa el mateix amb el Mercedes que li va ser requisat "a l'espera de l'anàlisi de la totalitat de la documentació", en especial a l'obtinguda per la Guàrdia Civil en els registres efectuats en sospitar que el cotxe podria considerar-se un "instrument" utilitzat en la comissió dels fets investigats.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!